Galatasaray'ı şoke eden fatura!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Galatasaray arasındaki davalarda, bakanlık tüm davaları kazanırsa sarı-kırmızılıları ağır bir fatura bekliyor: 50 milyon dolar.

Galatasarayı şoke eden fatura!
22 Aralık 2013 Pazar 14:15 tarihinde eklendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Galatasaray arasındaki, Türk Telekom Arena Stadı'nın çatısı hakkında çıkan tartışma ve davanın ardından, bakanlık ile sarı-kırmızılı kulüp arasındaki diğer davalar da gündeme geldi.
 
Sporx.com'un haberine göre; Bakanlık ile Galatasaray yönetimi sadece 'çatı' konusunda değil müsabakaların net hasılatının yüzde 7'si, TT Arena isim hakkı, İç ve dış Reklam gelirlerinin yüzde 10'u, yüzde 5 reklam payı, baz istasyonlarından kaynaklanan idari alacak, kombine bilet ve loca alacaklarından yüzde 7, basketbol ve voleybol takımlarının forma reklemalarının yüzde 5 konusunda da mahkemelik olduğu da tekrar manşetlerdeki yerini aldı. 
 
BAKANLIĞIN FATURASI KABARIK ÇIKABİLİR 
 
Bakanlık protokol gereği bu haklarının olduğunu iddia ederken, eğer bu 12 dava ile birlikte çatı davası kazanılırsa Galatasaray'ı çok yüklü bir fatura bekliyor olacak. 
 
Daha önce basında yer alan haberlerde Galatasaray'ın loca/kombine/VIP koltuk gelirlerinin 52.307.925 Amerikan Doları olduğu yazıldı. Bakanlık'ın buradan talep ettiği hak 3.661.554 dolar oluyor. Türk Telekom Arena'dan 100.5 milyon dolar isim hakkını 10.5'i, Pegasus Tribünü'nün yıllık 4 milyon isim hakkının 400.000 doları, Ülker Aile Tribünü'nün yıllık 2 milyon dolar isim hakkının 200.000 doları, Opel Tribünü'nün yıllık 4 milyon isim hakkının 400.000 doları, Denizbank'tan alınan 125.2 milyon dolarlık loca satış hakkının 12.5 milyon doları ve geçmişe dönük loca, kombine, VIP'den doğan alacakların ise bugün belirtilen gelirler gibi olduğu düşünülürse toplam 9 milyon dolarlık kısmı Bakanlığa devredilecek. Buradan bakanlık Galatasaray'a, davanın kazanılması halinde 36,6 milyon dolar fatura çıkaracak.

sporx