Galatasaray'ın Rooney korkusu

Galatasaray'ın Avrupa arenası'na merhaba diyeceği karşılaşma öncesinde Wayne Rooney'in oynayıp oynamayacağı sorusu gizemini koruyor.

Galatasarayın Rooney korkusu
31 Ağustos 2012 Cuma 16:36 tarihinde eklendi, 1.445 kez okundu.

 

Uzun bir aranın ardından Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray, 19 Eylül'de İngiliz devi Manchester United'a karşı oynayacağı karşılaşma ile Avrupa arenasına merhaba diyecek.
 
Karşılaşma öncesinde 'Kırmızı Şeytanlar'da en büyük eksiklik olarak Wayne Rooney'in yaşadığı şanssız sakatlık, oyuncunun Galatasaray'a karşı oynamasını güçleştiriyor. Yıldız futbolcu geçtiğimiz hafta oynanan Fulham maçında dizinin üst kısmında oluşan 15 santimetrelik yarık nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalacak.
 
İlk belirlemelere ve menajer Alex Ferguson'un açıklamalarına göre Rooney'in sahalara 4 haftadan önce dönmesinin mümkün olmadığı belirtilmişti. Sakatlıkta Rooney'in vücudunun yaraya karşı göstereceği reaksiyonun da etkili olacağı belirtilirken İngiliz yıldızın ufak bir ihtimalle de olsa 19 Eylül'deki Galatasaray karşılaşmasında forma giymesinin muhtemel olduğu ifade ediliyor.
 
Öte yandan Wayne Rooney'in genel olarak yaşadığı sakatlıklarda belirlenen tarihlerden önce iyileşme göstermesi de dikkat çekici bir unsur olarak göze çarpıyor.
 
FENERBAHÇE'YE HAT-TRICK YAPMIŞTI
 
Daha önceden Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde eşleştiği Manchester United'ın kadrosunda bulunan Wayne Rooney, temsilcilerimize zor anlar yaşatmıştı.
 
Sarı lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2004-2005 sezonunda Manchester United'ın kadrosunda bulunan Wayne Rooney, 28 Eylül 2004'te oynanan karşılaşmada sarı lacivertli takımın ağlarına 3 gol göndermişti. 'Kırmızı Şeytanlar'a Everton'dan transfer olduktan sonra çıktığı ilk maçta Fenerbahçe ağlarına 3 gol gönderen Rooney, bu maçta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti.
 
TÜRK TARAFTARI ÇOK ATEŞLİ
 
İngiliz futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli isim olan Wayne Rooney, Türkiye'deki maç atmosferini fazlasıyla yaşamış bir isim olma özelliğini de taşıyor.
 
Yıldız futbolcu Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı Türkiye'de oynadığı karşılaşmalarda etkilendiği Türk seyircilerini açıklamalarında da dile getiriyor. İngiltere Milli Takımı ile EURO 2012'de Ukrayna'ya karşı forma giydiği mücadele öncesinde gazetecilerin taraftarın yarattığı zorlu atmosferden etkilenip etkilenmediği ile ilgili soruya, "Dünya’nın her yerinde, birçok stadyumda karşılaşmalara çıkıyoruz. Mesela Türkiye, görebileceğiniz en zorlu atmosferlerden biri ve seyirci çok ateşli. Ancak bizim bununla başa çıkabilmemiz gerekiyor" ifadelerini kullanarak büyük yankı uyandırmıştı.
 
(Sporx)