Galaxy Note II Kasım'da Türkiye'de

Doğal kalem ve kağıt ile not tutma hissi sunan, hem donanımsal hem de yazılımsal olarak en gelişmiş akıllı telefon olarak ifade edilen GALAXY Note II, Kasım başında Türkiye'de satışa çıkacak.

Galaxy Note II Kasımda Türkiyede
31 Ağustos 2012 Cuma 15:06 tarihinde eklendi.

 

Almanya'nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen IFA fuarı kapsamında düzenlenen Samsung Mobile Unpacked etkinliğinde kullanıcıların yaratıcılığı artırma hedefindeki GALAXY Note II tanıtıldı.
 
Hem donanımsal hem de yazılımsal olarak en gelişmiş akıllı telefon olarak ifade edilen, daha keyifli sörf ve video izleme fırsatı sunan Note II Kasım ayında Türkiye piyasasına sunulacak. Satış öncesi ise ürünü, tüketicilerle buluşturan özel bir etkinlik gerçekleştirilecek.
 
Geliştirilmiş S Pen ile doğal kalem ve kağıt ile not tutma hissi sunan Note II'nin Note I'den en önemli farkı; hızı, ekran boyutu ve görüntü kalitesi olarak sıralanıyor.
 
Teknoloji yazarları, gazeteciler ve bloggerların yoğun katılımı ile gerçekleşen ve Samsung'un üst yönetiminin sıra ile sahneye çıkarak telefonu tanıttığı Samsung Mobile Unpacked etkinliğinin ardından ntvmsnbc.com'a konuşan Samsung Electronics Turkey Kıdemli Pazarlama Müdür Özlem Koçdar, Note II'nin öne çıkan özelliklerini ve Note I'den farklı özelliklerini sıraladı:
 
"Hem donanımsal hem de yazılımsal olarak en gelişmiş akıllı telefon. Lanse ettiğimiz telefonların en üstünde pozisyonlanıyor. Bu kategori Note ile başladı. Note 10.1'de işi genişlettik. Ve Note II de gelinen son nokta."
 
Note'dan farkı nedir?
"Note'a göre daha büyük. 5.5 inch ekranı var. Note ile yeni bir kategori yaratırken, kullanıları birebir dinleyerek daha iyisini nasıl geliştirebileceğimizi de öğrendik. Topladığımız bilgiler, bize yol gösterdi. Beğendikleri özellikler sıralandı ve Note II doğdu. Talep doğrultusunda Note II ekranı daha büyük, ancak daha dar ve daha uzun. Video ya da daha keyifli sörf imkanı sunuyor. Aynı zamanda Note'e göre daha ergonomik. Hem boyutları yüzünden hem de arkası daha yuvarlak. Çerçevesi daha inceltilmiş. Sadece 2 milimetre daha uzun ancak hissedilen çok fazla. Geniş bir görüş alanı sunuyor. 16:9 görüntü kalitesi ve S Pen çok geliştirilmiş. Kalem size, doğal kalem ve kağıt ile not tutma hissi veriyor.
 
Daha kalın, ucu plastik değil, kauçuk. Kalem, kağıt ile yapamadıklarınızı da size sunuyor. Air View mesela. Email, video ve resimlerin üzerine geldiğinizde, dosyanın üzerine tıklamadan içeriğini görebiliyorsunuz. Kalemi, kumanda olarak kullanabiliyorsunuz. Aşağıdan yukarıya hareket ettirdiğinizde menüye ulaşıyorsunuz. En güzel özelliği ise, kalemi yerinden çıkardığınızda S Note bölümünü açıyor. İkonun üzerine tıklamanıza gerek kalmıyor. En pratik özelliklerinden biri de telefon görüşmesi sırasında pop-up ekrana not alabiliyorsunuz. Yazılım 4.1 Android ise daha gelişmiş bir grafik çözümü sağlıyor. Browsing navigasyonu hızlanıyor. Donanımsal olarak da en üst noktada duruyor."
 
Samsung için en önemli özelliği nedir?
"Bambaşka bir yerde duruyor. İnsanları yaratıcı olmaya çağırıyor. Öğrenmeye açık insanları hedefliyor."
 
Sizi en heyecanlandıran özellik ne oldu?
"Kalemi yüzeye değdirmeden dosyaları görüntülüyor olmak çok güzel. Telefonla konuşurken pop-up ekrana not alabilmek de çok heyecan verici. S Pen özellikleri yanı sıra hızı, ekran boyutu ve görüntü kalitesi etkileyici."
 
Galaxy Note’u en çok kimler kullanıyor? Galaxy Note II'yi kimler kullanacak? Hedef kullanıcı kim? 
"Galaxy Note’un hedef kitlesi daha kolay üretmek ve iş hayatını kolaylaştırmak isteyen herkes. Özellikle profesyonellerin yoğun ilgisini çeken Note’da, bizim için sürpriz olan; kadın kullanıcılarda da çok ciddi bir eğilim olması olmuştu.
 
Galaxy Note ile yeni bir kategori yarattık ve akıllı telefon 9 ayda 10 milyon adet satarak yeni bir ürün için başarılı bir grafik sergiledi. Daha önce de ifade ettiğim gibi; Galaxy Note kullanıcılarından aldığımız bilgiler bize Galaxy Note II'yi geliştirirken yol gösterici oldu. Herkesin, yaratıcı olmayı hayatının içine katmaya istekli olduğunu gördük. Sadece bunu yapacak zamanları yoktu ve nasıl yapacaklarını bilmiyorlardı.
 
Yaratıcılık derken büyük sanat eserlerinden bahsetmiyorum, çocuklarına yazdıkların notlar, arkadaşa gönderilen mesajlar, iş için yapılacak sunuma eklenecek farklı bir grafik, yani küçük farklar... Galaxy Note II, tüm bunları yapmayı Note'dan daha kolay ve hızlı hale getiriyor. Dolayısı ile herkes yaratıcı olabilir.
 
Fark yaratmak isteyenlerin bunu kolay bir şekilde yapmasını sağlayacak bir telefon Galaxy Note II. Hedef kitlesi, kendini daha iyi ifade etmek isteyen, yaratıcılığını ortaya çıkartarak hayatında fark yaratmak isteyen herkes; iş adamları, iş kadınları, anneler, öğrenciler..."
 
Galaxy Note II teşhire ne zaman sunulacak?
"Galaxy Note Türkiye'ye Ekim ortası gibi gelmiş olur, Kasım basında teşhire çıkar. Galaxy Note II akıllı kamera segmenti için ve Samsung için önemli bir ürün, onu tüketiciler ile buluşturan özel bir etkinlik olacak. Şu an onun üzerine çalışıyoruz."
 
Türkiye'de satışa ne zaman çıkacak?
"Note II'nin satışa çıkışı Ekim gibi düşünülüyor. Ancak bayram tatili nedeniyle biz de Kasım başında satışa çıkacak."
 
Fiyatı ne olacak?
"Galaxy Note II için en gelişmiş akıllı telefon diyoruz, dolayısı ile geldiği zaman tüm akıllı telefonların üzerinde konumlanacak hem özellikleri, hem fiyatı ile."
 
Samsung GALAXY Note II Teknik Özellikler
 
 
3G: HSPA+ 21Mbps (HSDPA 21Mbps / HSUPA 5.76Mbps)4G LTE: 100Mbps/ 50Mbps (HDSPA 42Mbps / HSUPA 5.76Mbps)*
 
İşlemci
1.6 GHz dört çekirdek işlemci
 
Ekran
5.5” HD Super AMOLED (1,280 x 720)
 
İşletim Sistemi
Android 4.1 (Jelly Bean)
 
Kamera
Arka Yüz: 8 Megapiksel Otomatik YakınlaştırmaKamera (LED Flaş, BSI destekli)Ön Yüz: 1.9 Megapiksel Ön Kamera, BSIEn İyi Fotoğraf, En İyi Yüzler, Düşük Ortam Işığında Çekim
 
Video
Çözücü: MPEG4, H.263, H.264, VC-1, DivX, WMV7, WMV8, WMV9, VP8,Format: 3GP(MP4), WMV(ASF), AVI, FLV, MKV, WebMFull HD(1080p) Kayıt ve Oynatma
 
Audio
Çözücü: MP3, OGG, WMA, AAC, ACC+, eAAC+, AMR(NB,WB), MIDI, WAV,AC-3, FlacMusic Player (SoundAlive destekli).3.5mm kulaklık girişi
 
Paylaşma özellikleri
Samsung AllShare Play & ControlSamsung AllShare Cast(WiFi Display) – Mirroring & ExtensionSamsung AllShare Framework - S Beam
 
Kurumsal Çözümler
 
(*)
On Device Encryption (H/W)Microsoft Exchange ActiveSyncVPN(F5, Cisco, Juniper)
MDM(Sybase Afaria, MobileIron, SOTI, Good)
 
CCX
 
VMware MVP
 
GPS
 
A-GPSGlonass
 
Bağlantı
Bluetooth®v 4.0 (Apt-X çözücü desteği) LEUSB 2.0 HostWiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi HT40
Wi-Fi Direct
 
mHL
 
NFC
 
Sensör
Hareket Sensörü, RGB Işık, Dijital Pusula, Yakınlık, Jiroskop, Barometre
Hafıza
 
16/32/64GB kullanıcı hafızası + 2GB (RAM)microSD (64GB’a kadar yükseltilebilen)
 
Boyut
80.5 x 151.1 x 9.4 mm, 180 g
 
Pil
Standard pil, Li-ion 3,100mAh

NTV