Galaxy S III çılgınlığı başladı

Samsung’un bu ayın başında Londra’da tanıttığı Galaxy serisinin en yeni modeli S III, 28 ülkede satışa sunuldu. Güney Koreli elektronik üreticisi devi, S III ile iPhone’un tahtını sallamak istiyor.

Galaxy S III çılgınlığı başladı
29 Mayıs 2012 Salı 14:10 tarihinde eklendi, 1.186 kez okundu.

 

Kullanıcının göz hareketlerini takip ederek ekranın kararmasını kontrol edebilen özelliğe sahip olan Galaxy S III, Avrupa ve Ortadoğu’da 28 ülkede piyasaya sürüldü. Almanya ve İngiltere’de, S III’ü elde etmek isteyen tüketiciler Samsung mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
 
S III, Samsung’un yarın İstanbul’da üç noktada düzenleyeceği muhteşem organizasyonlarla Türkiye piyasasına merhaba diyecek. Telefonun Türkiye'deki fiyatı henüz belli değil.
 
Samsung, Galaxy S III ile son derece iddialı. Şirket, 2012’in üçüncü mali çeyreğinde iPhone ile arasında olan farkı iyice kapatmak istiyor.
 
Android işletim sistemine sahip olan S III, 12,1 santim genişliğinde ekranıyla bugüne kadar piyasaya sürülen en büyük akıllı telefonlardan biri. S III satışlarının, en çok İngiltere ve Singapur’da büyük bir hız kazanması bekleniyor. S III, İngiltere’de Vodofone, Singapur’da ise SingTel’in çok yoğun promosyon kampanyalarıyla tüketicilere sunulmuş durumda. Samsung, güçlü promosyon faaliyetleriyle, birkaç ay içinde S II’nin 2011’de 10 ay içinde elde ettiği 20 milyonluk satışı geride bırakmayı hedefliyor.
 
PİYASANIN YENİ LİDERİ
Samsung’un ilk olarak 2010’da sunduğu Galaxy serisi, akıllı telefon piyasasında Apple’ın dışındaki büyük rakipleri Nokia ve BlackBerry üreticisi RIM’a karşı büyük başarı elde etti.
 
Güney Kore devi, Ocak-Mart döneminde dünya genelinde 44.5 milyon akıllı telefon sattı. Bu rakam, şirketin bir saatte 21 bin telefon sattığı anlamına geliyor. Akıllı telefon piyasasındaki yüzde 30.6’lık payıyla lider olan Samsung’a kıyasla, Apple aynı dönemde 35.1 milyon iPhone sattı ve piyasanın yüzde 24.1’e sahip oldu.
 
Londra merkezli Industrial Design Consultancy (IDC) araştırma şirketinin analisti Francisco Jeronimo, “S III 2012’de şu ana kadar piyasaya sürülen en iyi akıllı telefon olacak. Asıl test, iPhone 5 piyasaya sürüldüğünde verilecek” dedi.
 
Akıllı telefonlarının diğer cihazlarını da içine alan eğlence platformunda devrim yapan Samsung, Galaxy S III için kendi müzik platformunu oluşturdu, mevcut müzik ve video hizmetlerinin marka adını değiştirdi.
 
Samsung’un Medya Çözüm Merkezi başkan yardımcısı, T.J. Kang, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Samsung donanım alanında ne kadar güçlü bir marka ise aynısını içerik alanında da yapmayı hedefliyor... Kullanıcılarımızın cihazlarından daha iyi bir tecrübe elde etmelerini istiyoruz. Sunduğumuz hizmetler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacaklar” dedi.
 
KARINI SÜREKLİ ARTIRDI
Samsung’un mobil cihaz birimi, satışların patlama gösterdiği Ocak-Mart döneminde elde ettiği karı yaklaşık üç katına çıkartarak 3.6 milyar dolara yükseltti. Bu rakam, Samsung’un faaliyet karının yüzde 73’ünü oluşturuyor.
 
Güney Koreli şirket aynı zamanda Ağustos 2011’den bu yana hisselerinde yüzde 82 artış gördü ve aynı dönemde hisselerinde yüzde 58 aertış gören Apple’ı geride bıraktı.

NTV