Galaxy S4'ün fiyatı açıklandı

Tüm dünyada merakla beklenen ve lansmanı Türkiye dâhil birçok ülkede canlı yayınlanan Samsung Galaxy S4’ün fiyatı ortaya çıkmaya başladı

Galaxy S4ün fiyatı açıklandı
20 Mart 2013 Çarşamba 15:02 tarihinde eklendi, 1.342 kez okundu.

 

Galaxy S4 piyasaya ve basına tanıtılmadan da önce fiyatıyla ilgili söylentiler yayılmaya başlamıştı. Esas önemli olan ise Samsung’un Apple yarışında Galaxy S4 amiral gemisiyle fiyat anlamında da fena bir rekabete gireceğiydi. Ki öyle de oldu.
 
Öncelikle Amerika’ya bakarsak, 16 GB hafızalı Galaxy S4’ün fiyatı 580 dolar ( yaklaşık 1055 TL) civarında. Aynı hafızadaki iPhone 5’in fiyatı ise 649 dolar ( yaklaşık 1185 TL) civarında. Civarında diyorum çünkü eyalete göre değişen TAX yani vergiler bu fiyatların üstüne ekleniyor.
 
Avrupa’ya geçersek, Amazon Almanya’da ön sipariş almaya başladı ve 16 GB’lık siyah renkli Galaxy S4’ün fiyatını 650 Euro (yaklaşık 1500 TL) olarak belirledi. Büyük bir ihtimalle bütün Avrupa’da da bu fiyatla satılacaktır. Bu da aslında Samsung’un HTC One ve Sony Xperia Z ile de ciddi bir rekabette olacağının göstergesi…
 
Türkiye'de fiyatı ne olacak?

Henüz açıklanmış net bir rakam yok. Ancak bilinen şey Avea ve Vodafone’un ön talep için çalışmalara başladığı, ki bu GSM operatörlerinin belirleyeceği fiyatlar genel itibariyle “taksit” seçenekli olacağından 2 bin TL’nin çok üstünde kalacaktır. Ancak ABD ve Avrupa fiyatlarına bakıldığında ve Samsung’un genel fiyat rekabetindeki agresifliği göz önüne alındığında Galaxy S4’ün peşin satış fiyatının piyasaya çıktıktan birkaç ay içinde 2 bin TL seviyesinin altında olacağını söyleyebiliriz.