Galaxy S4'ün karşısına 'One' çıkacak

HTC’nin 2013’te amiral gemisi olacak One modelinin piyasaya sunulacağı tarihin ertelendiği belirtildi. HTC’nin One’ı Nisan ayında piyasaya sürmesi beklenirken, bu durum doğrudan Samsung Galaxy S4 telefonuyla rekabete girmesine sebep olacak.

Galaxy S4ün karşısına One çıkacak
21 Mart 2013 Perşembe 14:31 tarihinde eklendi.

 

HTC, 2013’ün en çok beklenen telefonları arasında yer alan One modelini, beklenenden daha geç sunacak. Tayvanlı şirket gecikmenin, ‘parça tedarikçileriyle yaşadığı sıkıntıdan’ kaynaklandığını belirtti. Şirket, One’ın parçalarının tedarikinde yaşanan gecikmelerden dolayı telefonun piyasaya çıkış tarihinin ertelendiğini ifade etti.
 
Akıllı telefon piyasasında Apple ve Samsung‘un yanı sıra, Asyalı üreticiler Huawei, ZTE ve LG firmalarıyla da rekabet içinde olan HTC, One modelinin başarısına büyük önem veriyor. Şirketin CEO’su Peter Chou’nun, One başarılı olamazsa görevinden istifa edeceğini söylediği öne sürülüyor.
 
S4 İLE ÇAKIŞACAK
Londra ve New York’ta Şubat ayında düzenlenen etkinliklerle tanıtılan HTC One’ın, bu ay piyasaya sürülmesi bekleniyordu. En son gelişmeler, telefonun Mart’ta piyasaya sürülmesinin çok zor olduğunu gösterirken, One’ın Nisan ayında tüketicilerin karşısına çıkabileceği belirtildi. Böylece, HTC One ile Samsung S4, aynı ay içinde satışa sunulmuş olacak.
 
Wall Street Journal, HTC yöneticilerinin gecikmeyi onayladığını ve cep telefonu operatörlerini gecikmeden haberdar ettiğini belirtti.
 
Telegraph’ın haberine göre, adını açıklamak istemeyen bir HTC çalışanı, ‘tedarik zincirinde sorun yaşandığını, şirketin geçtiğimiz yıl nakliyat oranında yaşadığı beklenmedik düşüşün ardından siparişe yönelik tahminlerini ciddi ölçüde değiştirdiğini’ söyledi.
 
AFP haber ajansına açıklama yapan HTC yetkilileri, “Ön siparişleri Mart ayı sonunda karşılamaya başlayacaklarını ve Nisan’da One’ın satışa sunulacağı piyasaların artacağını’ belirtti. HTC’nin, dünya çapında 185 distribütörü bulunuyor.
 
Wall Street Journal’a konuşan HTC pazarlama müdürü Benjamin Ho, “Talepleri karşılamak için tüm kanallarımız yorulmak bilmeden çalışyor” dedi.
 
‘TEKNOLOJİ HARİKASI’
HTC CEO’su Peter Chou, iPhone ve Galaxy S4’e karşı sürmeye hazırlandığı One için ‘teknolojide dönüm noktası’ ifadesini kullanmıştı.
 
Telefonun temel özellikleri ise şöyle:
 
- Alüminyum gövde,
 
- Android 4.1.2 Jelly Bean işletim sistemi,
 
- 4.7 inç (11,9 cm) 1080p Super LCD 3 ekran,
 
- 468 ppi (inç başına piksel),
 
- Gorilla Glass 2 ekran koruyucu,
 
- Qualcomm  dört çekirdekli Snapdragon 600 işlemci,
 
- 1.7 GHz işlemci hızı,
 
- 2GB RAM,
 
- 137.4mmx68.2mmx9.3mm ölçülerinde,
 
- 143 gram ağırlığında,
 
- 2,300 mAh gücünde batarya,
 
- Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC (Yakın Alan İletişimi),
 
- 32GB veya 64GB dahili bellek (microSD kart uyumlu değil),
 
- 4 megapiksel, BSI (arakdan aydınlatmalı) sensör bulunan kamera, ışığı piksel başına 300 kat daha fazla toplamayı sağlıyor.
 
ACİL KAN LAZIM 
Araştırma şirketi IDC’nin verileri, HTC’nin acilen taze kana ihtiyacı olduğunu gösteriyor. 2011’de küresel akıllı telefon piyasasındaki payı yüzde 8.8 olan şirket, geçtiğimiz yıl yüzde 4.6’ya geriledi.
 
HTC’nin 2012’nin son çeyreğindeki net karı yüzde 91 azalırken, satışlar da yüzdd 41 düşüş yaşadı. Çin piyasasına odaklanarak satışlarını artırmayı amaçlayan HTC, One ile başarılı olamazsa CEO Chou’jun istifa söylentileri gerçeğe dönüşebilir.

NTV