Galaxy Samsung'u ateşliyor!

Samsung, 2012'nin son üç ayında net kârının 2011'in aynı dönemine göre yüzde 76 artarak 6.6 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Galaxy Samsungu ateşliyor!
29 Ocak 2013 Salı 10:28 tarihinde eklendi.

 

Firmanın satış gelirleri son çeyrekte senelik yüzde 19 artışla 52.2 milyar doları buldu. Koreli teknoloji devi ezeli rakibi Apple'ın aksine bu sonuçlarla beklentileri aşmayı başardı.
 
Gelirlerdeki artışta Mobil İletişim bölümünün satışlarının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 58 yükselerek 25.3 milyar dolara ulaşması etkili oldu.

Samsung da yaptığı yazılı açıklamada bu bölümün başarısında Galaxy S3 ve Galaxy Note 2'nin yüksek satış performansının önemli katkısı olduğu belirtildi. Mali sonuçlarda firmanın kaç adet cihaz sattığı belirtilmezken uzmanlar Samsung'un 2012'nin son üç ayında 63 milyon adet akıllı telefon sattığını tahmin ediyor.
 
Bu son rakamlarla beraber Samsung'un yıllık satış geliri 187 milyar dolara ulaştı. Firmanın 2012 net kârı ise 22.2 milyar dolar oldu.
 
 
Stratejilerinin değer katan ürünler ve teknolojik rekabetçiliğe dayandığını belirten Samsung Başkan Yardımcısı Robert Yi "Avrupa'daki belirsizlikler ve ABD'deki mali uçurum tartışmalarına rağmen güçlü sonuçlar elde ettik" diye konuştu.

Habertürk