Galerilere beton dökülmüş!

Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde binlerce yıldan bu yana ayakta kalan surların içindeki galerilere, beton döküldüğü ortaya çıktı.

Galerilere beton dökülmüş!
31 Ağustos 2014 Pazar 12:11 tarihinde eklendi.
Kaleiçi'nde, yüzyıllar öncesine ait surlardan bugün ayakta kalabilen ve Orta Burç olarak bilinen surların içindeki galerilerin beton sıvayla donatılarak, sıradan beton bir yapıya dönüştürüldüğü görüldü. Üzerinde seyir terasları da bulunan ve tatilci ve turistlerin en çok ilgi gösterdiği tarihi değerlerden burçların içindeki galerin tamamen betonla kaplanması, şaşkınlıkla karşılandı. Yıllarca Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki vakıf tarafından işletilen Türk Evleri ve burçlar, bir özel sektör firması tarafından kafe- restoran ve pansiyon şeklinde hizmet veriyor. İşletme yetkilileri, galeri içine yapılan betonla ilgileri olmadığını öne sürdü. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün kontrolündeki surlarla ilgili inceleme yapılması istendi. 
 
SURLARDAN ÇOK AZI AYAKTA
 
Büyük bölümü yıkılmış ve yok olmuş at nalı şeklinde içten ve dıştan surlarla çevrili Kaleiçi'nde Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerinin ortak eserlerinden olan surlardan bugün çok az bir kısmı ayakta. Suna- İnanç Kıraç Kaleiçi Müzesi Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü eserlerinden 'Antalya Kenti Kalesinin Tarihi Burçlar, Kapılar, Sur Duvarları' adlı eserde de B63 koduyla belirtilen Orta Burç'un içinde Yat Limanı'nı tam karşıdan gören bir teras bulunuyor.