"Galibiyeti, hak eden bizdik"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, bu akşam bir taraf eğer kazanacak olsa bu maçı kazanmayı hak edenin kendileri olduğunu söyledi. Çapa, "Galibiyeti, tek hak eden takım bizdik." dedi.

Galibiyeti, hak eden bizdik
01 Mart 2013 Cuma 23:27 tarihinde eklendi, 1.860 kez okundu.

 

Gençlerbirliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması sonrası düzenlenen basın toplantısında teknik adamlar ve futbolcular açıklamada bulundu. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçın bekledikleri gibi geçtiğini ifade ederek, ‘’Rakibin son haftalarda oynadığı oyun, daha çok kontra atak anlayışına dayalı oyundu. Topu kaybettikten sonraki pozisyonlara dikkat etmemiz gerekiyordu. 3 tane çok net pozisyonumuz var. Daha iyi ve zekice oynayabilmiş olsaydık, pozisyonlarımız çoğalabilirdi. Bunları yapamadık. Topun bizde kalması, futbolcuların sahayı paylaşması 1. ve 2. alanda çok iyi ama 3. alanda eksik kaldık. Bence bugün galibiyeti, tek hak eden takım bizdik.‘’ dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise, Ankara’ya galibiyet için geldiklerini vurgulayarak, ‘’Kazanamadık ama kaybetmedik de. Hanemize deplasmanda bir puan daha yazıldı. Kendi sahamızda galibiyet elde edersek istediğimizi başarmış olacağız. Maç iki taraf içinde gidip geldi. Oyun hakimiyeti olarak her iki taraf bunun üstünlüğünü sağlayamadı. Düşündüğümüz ikinci yarı istediğimiz gibi oynayarak, hücumsal anlamda istediklerimiz yapmaya başladı. Gol vuruşlarında etkili olamadık. Bunu halledersek istediğimizi elde edeceğiz. Takım halinde iyi oynadık, iyi mücadele ettik. Böyle oynarsak istediğimizi elde ederiz.’’ ifadelerini kullandı. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlı Efe, zor bir maç olduğunu belirterek, ‘’İki takımın puanları birbirine yakındı. 1 puan alıp rakibimizi kendimizden uzaklaştırmadığımız için mutluyuz.‘’ şeklinde konuştu.
 
Belediyespor’un defans oyuncusu Zayette ise, 3 puanı almak için geldiklerini, ilk yarıda çok fazla pozisyon üretemediklerini vurgulayarak, Ankara’dan alınmış 1 puan iyi puan olduğunu kaydetti. 
 
Gençlerbirlği’nin başarılı defans oyuncusu Aykut maç ile ilgili değerlendirmesinde, "Bugün 3 puanla istiyorduk. 3 gol pozisyonu kaçırdık. Söyleyecek bir şey yok, olmayınca olmuyor.’’ dedi.
 
Bir başka kırmızı-siyahlı oyuncu Jimmy Durmaz’da, "Çok iyi oynadık. Maça çok iyi odaklandık ama olmadı. İlk yarıda birçok pozsiyon yakaladık fakat değerlendiremedik. Bunun için üzgünüm." şeklinde konuştu.
 
‘’İLHAN BAŞKANIN YOLU AÇIK OLSUN’’
 
Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Bülent Korkmaz, kulüpten haksız yere para aldığı için hakkını helal etmediğini söyleyen Gençlerbirlği Başkanı İlhan Cavcav’a cevap verdi. Bu güne kadar hiçbir zaman haksız kazanç elde etmediğini dile getiren genç teknik adam, şöyle konuştu: "Bugüne kadar kazandığım paralar alın teriyle kazanıldı. Ben hiçbir zaman hiç bir şeyi fazlasını istemedim. Bir kuruş alacağım varsa o bir kuruşu alırım. O benim hakkım onu alırım. İlhan Başkan'a da bir şey söylemek istemiyorum. Deneyimli bir başkan, Allah yolunu açık etsin.’’

CİHAN