Gandhi'nin yüzü Mars'ta

Mars'ta yaşamın varlığı ve Mars yüzeyindeki şekillerin anlamlarıyla ilgili tartışmalar sürerken, sonunda

Gandhinin yüzü Marsta
14 Haziran 2011 Salı 10:40 tarihinde eklendi, 1.375 kez okundu.

 

Mars'ın yüzeyindeki insan profili görüntüsünün Hindistan'ın siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi'ye ait olduğu iddia edildi. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İtalyan uzay meraklısı Matteo Lanneo, Mars gezegeninin yüzeyinde Madhatma Gandhi'ye benzeyen bir yapı bulduğunu iddia ediyor.
 
Lanneo, Mars Express sondası tarafından gönderilen son görüntüleri tararken yüzeydeki insan profiline benzeyen görüntüyle Gandhi arasında esrarengiz benzerlik bulunduğunu öne sürdü.
 
DAHA ÖNCEDE GÖRÜNTÜLENDİ
 
Mars toprağındaki insan yüzü görüntüsünün ilk kez fotoğraflanmadığını söyleyen uzmanlar,Temmuz 1976 yılında, Amerikan Viking 1 Orbiter insan yüzü biçimli bir tepeyi göstermek için çeşitli fotoğraflar çektiğini belirtiyorlar.
 
Uzay meraklıları, bu yüzlerin uzaylılar tarafından inşa edildiğini ileri sürüyor. Ancak, 2010 yılında NASA'nın kamerası ile çekilen bir görüntü, insan yüzü sanılanın büyük bir kayalık tepe olduğunu gösterdi.
 
Bulutlar ve tepelerin zaman zaman insan yüzü görüntüsü şeklinde algılanabildiğini ve buna da yüz görme fenomeni "pareidolia"denildiğini vurgulayan uzmanlar, insanların hayatta kalma tekniği olarak bu fenomeni oluşturduğunu ifade ediyor.

Milliyet