'Gangnam Style' dansı yapan at

Erzurum'un Narman ilçesinde, at yetiştiriciliği yapan Uygar Ferdi Giray, Gangnam adını verdiği atına Güney koreli şarkıcı Park Jae Sang'ın (PSY) dünyada büyük ilgi gören 'Gangnam Style' şarkısı ile yaptığı dans figürlerini öğretti.

Gangnam Style dansı yapan at
10 Ocak 2013 Perşembe 19:25 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.

 

Uygar Ferdi Giray, atının üzerine çıkarak ilçe halkına ilk gösterisini sunarken, dansı izleyenler de kendilerine alkışla eşlik etti.
 
İki yıl önce İstanbul'da at yetiştiriciliği yapan 25 yaşındaki Uygar Ferdi Giray, sakatlanan atı iyileştirince sahibi atı kendisine hediye etti. Atla memleketi Narman'a gelen Uygar, burada atın müziğe karşı duyarlı olduğunu fark etti ve ona dans etmeyi öğretti. Son günlerde Güney Koreli şarkıcı PSY'nin 'Gangnam Style' şarkısı ve klibinin gündemde olduğunu gören Giray, atına 'Gangnam' adını vererek, 'at dansı' diye de bilinen klipteki figürleri atı ile uygulamaya başladı.
 
İLK GÖSTERİ BEĞENİ TOPLADI
 
Atının dans hareketlerini başarı ile yapması üzerine Giray, ilçe halkına bir gösteri sunmaya karar verdi. 'Gangnam Style' müziği eşliğinde dans eden at ve sahibi Uygar Ferdi Giray, izleyenler tarafından alkışlandı. İlçede yaşayan down sedromlu Kadir Yavuz'un gösteriyi heyecanla izlediği gözlendi.
 
Atını iyi eğittiğini anlatan Uygar Ferdi Giray, "Gangnam Style gündemde olan bir müzik ve klibi milyonlarca kez izleniyor. Atıma 'Gangnam' adını verdim ve dansı öğrettim. Çok güzel dans ediyor. Önemli günlerde onu dans ettiriyorum. İzleyenler hayran kalıyor" dedi.

DHA