"GAP, gelişerek devam edecek"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz GAP’ın bitmeyeceğini söyledi.

GAP, gelişerek devam edecek
27 Şubat 2014 Perşembe 20:40 tarihinde eklendi.


GAP Yatırımlarını İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıda GAP’ın mevcut durumu değerlendirildi. Yapılan yatırımların anımsatıldığı toplantıda yapılması beklenen yatırımlar hakkında bilgi verildi.

Herkes tarafından merak edilen ve 27 hükümet eskiten GAP projesinin ne zaman biteceği sorusuna ise Bakan Cevdet Yılmaz, “bitmeyecek” cevabını verdi. GAP’ın bir kalkınma projesi olduğunu dile getiren Yılmaz, kalkınmanın sürekli devam edeceğini, projede sürekli değişiklikler yapılarak süreceğini belirtti.

Son yıllarda GAP’a ayrılan bütçenin arttığını dile getiren Yılmaz, 2013 sonu itibari ile GAP’a aktarılan kaynağın 54.5 milyar lira olduğunu ifade etti.

GAP’a yapılan yatırımlar sonucunda bölgenin ihracat rakamlarına da yansıdığını aktaran Yılmaz, "Bölgeden yapılan ihracatın Türkiye ihracatı içinde 2002 yılında yüzde 2 olan payı, 2007 yılında yüzde 3'e, 2013 yılında yüzde 5,9'a yükselmiştir. Yine ekonomideki gelişme bölgedeki işsizlik oranının düşmesiyle de kendini göstermiştir. 2007 yılında yüzde 16,9 olan işsizlik oranı 2012 yılında yüzde 12,4'e düşmüştür. Aynı yıllar itibariyle ülke genelinde işsizlik oranında yüzde 11 iyileşme görülürken GAP Bölgesi'ndeki iyileşme yüzde 27 düzeyinde olmuştur." ifadelerine yer verdi.


CİHAN