Gardiyanların naaşı, memleketlerine uğurlandı

Başkent'te cinnet getiren gardiyan tarafından öldürülen 3 kişinin cenazeleri, otopsilerinin tamamlanmasının ardından memleketlerine gönderildi.

Gardiyanların naaşı, memleketlerine uğurlandı
22 Ocak 2013 Salı 18:26 tarihinde eklendi, 2.655 kez okundu.

 

Sabah saatlerinde gerçekleşen olayda, işe gitmek üzere servis aracına binen Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli ceza infaz memurları Çelebi Algün (25), Mustafa Halıcı (28), Ali Duran (37), cinnet getiren gardiyan Emre Ençok tarafından silahla öldürülmüştü. 
 
Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan 3 ceza infaz memurunun otopsi işlemi tamamlandı. Yapılan otopsinin ardından Algün, Halıcı ve Duran için Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personeli Eğitim Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, hayatını kaybeden gardiyanların yakınları ve meslektaşları katıldı. Türk bayrağına sarılı cenazelerin tören alanına getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aileler, infaz memurlarının cenazelerine sarıldı. Aileler, memurların mesai arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Mustafa Halıcı’nın bir aylık hamile olan eşi de güçlükle teskin edildi. 
 
Törende bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Kaynak, ölen memurların vazife şehidi olduğunu ve onları geri getirmenin mümkün olmadığını söyledi. 
 
Görevli imam da dua edip, yakınlarından helallik istedi. Törenin ardından gardiyanların naaşları yine gözyaşları arasında cenaze araçlarına götürüldü. Mustafa Halıcı’nın cenazesi Çorum’un İskilip ilçesine, Çelebi Algül’ün cenazesi de toprağa verilmek üzere memleketi Kırıkkale’ye gönderildi. Ali Duran’ın cenazesi ise yarın Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazını müteakip kılınacak namazının ardından Ankara’da toprağa verilecek. 

CİHAN