"Garip Bülbül" kitap oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Erol Parlak, Neşet Ertaş'ın hayatı ve eserlerini ''Garip Bülbül'' adlı kitapta topladığını söyledi.

Garip Bülbül kitap oldu
25 Eylül 2012 Salı 13:27 tarihinde eklendi, 2.205 kez okundu.

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaş'ın ailesine başsağlığı dileyen Parlak, hastane çıkışında gazeticilere yaptığı açıklamada, Ertaş'ın ''Anadolu'nun ozanı ve üstadı'' olduğunu, Anadolu'yu sevgiyle kucakladığını anlattı. 

     
Çocukluk yıllarında tanıştığı Ertaş'ın, kendisinin müzik yaşamına başlamasında büyük etkisi bulunduğunu ifade eden Parlak, ''Almanya'da yaşamaya başladı. O günlerde ülkemiz nasıl bir değeri kaybettiğini bilemedi. Yokluğunda değeri fark edildi. Türkiye'ye dönüşünde kahraman gibi karşılandı'' dedi. 
     
 -''Garip Bülbül, Ertaş'ın kendisidir''- 
     
Parlak, 1996 yılında Ertaş'ı ziyaret ederek yaşamı ve eserlerinin yer alacağı biyografi çalışması yapma arzusunu sanatçı ile paylaştığını, eserleri Türkiye'de bölük pörçük halde bulunan Ertaş'ın çalışmayı mutlulukla karşıladığını kaydetti. 
     
Kitabın hazırlık aşamalarında Ertaş ile görüşme imkanı bulduğunu belirten Parlak, şöyle konuştu: 
     
''Kitabı bitme aşamasına getirdim, kendisine sundum. Çok mutlu oldu. Hayatı, eserleri, sanatı ile ilgili analitik bir çalışma oldu. Kendisine sunduğum kitabın son halinde bazı eksiklikleri kendisini tamamladı. Kitap yayınlandıktan sonra kendisine hediye etmeyi çok istemiştim ama en azından son halini gördü ve onayladı. Şu anda yayına hazır halde olan kitabı kısa sürede halkımıza arz edeceğim. Kitabın adı 'Garip Bülbül' olacak. Kendisinin 'Garip Bülbül' adlı bir eseri var. ''Garip Bülbül'' diye anlattığı kendisidir. Tüm ömrü boyunca garip olarak yaşadı, gurbette içe çekilmiş olarak. Bülbüllüğünü anlatmaya gerek yok zaten.'' 
     
Hastanede taziye defteri açıldı- 
     
Bu arada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Ertaş'ın ailesini telefonla arayarak başsağlığı dilediği bildirildi. 
     
Ertaş'ın vefat haberini duyan sevenleri ile hemşehrileri, sanatçının yaşamını yitirdiği Medical Park İzmir Hastanesi önünde toplandı. Vatandaşlar, hastanede Ertaş anısına açılan taziye defterine duygularını yazdı.