Garip tesadüf

MİT Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın 1989-1994 yılları arasındaki bilgileri gönderdi

Garip tesadüf
06 Haziran 2012 Çarşamba 10:40 tarihinde eklendi, 1.382 kez okundu.

 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talebi üzerine, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın 1989-1994 yılları arasındaki görev yerine ilişkin bilgileri gönderdi.
 
MİT'in savcılığa gönderdiği bilgi notunda Yeşil'in, 1989 yılından itibaren Albay Kazım Çillioğlu'nun öldüğü 1994 yılına kadar 5 yıl süreyle, Tunceli ve Bingöl Jandarma Alay Komutanlıkları emrinde görev yaptığı belirtildi.
 
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MİT'e yazı yazarak, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklama ve kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kurumda çalışıp çalışmadığını sordu.
 
MİT'ten gönderilen cevap yazısında Mahmut Yıldırım'dan kurumun belli tarihlerde 'istifade ettiği' yazıldı. Yıldırım'dan, 1974 ile 1989 tarihleri arasında ve 1994 yılı Haziran ayından 1996 yılı Eylül ayı arasında istifade edildiğini belirten MİT, Çillioğlu'nun öldüğü 1994 yılı şubat ayında 'Yeşil'in kurumla bir bağı olmadığını bildirdi. 
 
Bunun üzerine savcılık daha detaylı bilgi talep etti. MİT'in bu talep üzerine hazırladığı bilgi notunda, Çillioğlu'nun ölüm tarihinde 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, Tunceli ve Bingöl Jandarma Alay Komutanlıkları emrinde görev yaptığı kaydedildi. Yeşil'in 1989-1994 yılları arasında Jandarma istihbaratı tarafından kullanıldığı değerlendiriliyor.
 
O SİLAHLA İNTİHAR ETMEMİŞ
 
Bu arada soruşturma kapsamında mahkemenin talep ettiği bilirkişi raporu tamamlandı.Raporda, Çillioğlu'nun hayatına son verdiği öne sürülen silahın olay yerinde bulunan tabanca olmadığına yer verildi.
 
İntihar sonucu hayatını kaybedenlerin ellerinde kan lekesinin sıçrama şeklinde yer aldığına dikkat çekilen raporda, Çillioğlu'nun ellerinde ve silahında böyle bir ize rastlanmadığı belirtildi.
 
FOTOĞRAFLAR KAYIP
 
Ayrıca dönemin Tunceli Jandarma Alay komutanı yardımcısı tarafından soruşturmayı yürüten askerî savcılığa olay yerine ilişkin 30 fotoğraf teslim edildi.
 
Ancak soruşturmanın yeniden açılması ile Askerî Mahkemeden 5 fotoğraf gönderildiği öğrenildi. Diğer fotoğrafların akibeti bilinmiyor. (gazeteport)