Gasp ve alıkoyma sanıklarına 25'er yıl hapis

Samsun'da 28 yaşındaki Fatma K. ile 27 yaşındaki Zarife K.'yı alıkoyup cinsel tacizde bulunduktan sonra cep telefonlarını gasp ettikleri suçlamasıyla tutuklunan 40 yaşındaki Sezgin Tok ile arkadaşı 39 yaşındaki Recep Şen, 25'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

19 Mart 2013 Salı 19:55 tarihinde eklendi.

 

 
Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 2008 yılında meydana gelen olayda iddiaya göre daha önceden tanıdıkları ve Atatürk Bulvarı üzerinde buluştukları Fatma K. ile Zarife K.'yı tehdit ederek cinsel tacizde bulunan Recep Şen ile Sezgin Tok, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.

Tutuklu olarak yargılanan Recep Şen ve Sezgin Tok mağdurların katılmadığı duruşmada mahkeme heyetine ifade vererek suçlamaları kabul etmedi. Sezgin Tok, "Zarife K.'yı daha önceden tanırım. Zaman zaman görüşürdük. Benim sevgilimdi. Beni arayıp buluşalım dedi. Arabam olmadığı için Recep Şen'i çağırdım. Gezdik eğlendik. Arkadaşımında başını yakmış gibi görünüyorum. Keşke çağırmasaydım. Çok pişmanım" dedi. Diğer sanık ise "Araba lazım diye çağırdılar. Başıma bu işler geldi. Mağdurları tanımam, suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.
 
Sanık ifadelerinin ardından mahkeme heyeti iki sanığı yağma, alıyoyma ve cinsel amaçlı alıkoyma suçlarından 25'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.

DHA