Gay süperkahramana baskı

Muhafazakar Hristiyan topluluklar X-men, Yeşil Fener ve Batman ile karşı karşıya geldi

Gay süperkahramana baskı
02 Haziran 2012 Cumartesi 10:36 tarihinde eklendi, 1.180 kez okundu.

 

Amerikan Aile Birliği'nin desteklediği muhafazakar Hristiyan topluluklar, merkezinde X-Men, Batman, Green Lantern (Yeşil Fener) ve Wonder Woman'ın bulunduğu karakterler hakkındaki bir takım spekülasyonlar yüzünden DC Comics şirketiyle karşı karşıya geldi.
 
Marvel evreninde bir ilk
Yazar Marjorie Liu, Rolling Stone'a verdiği röportajda “Buarada kendi hayatlarını yaşamaya çalışan iki insan var. Biri mutant ve gay, diğeri siyah ve gay. Kendi yollarında güçlenerek ilerliyorlar. Kimin ne dediği önemli değil, onların çizgi roman kahramanı oluşu da önemli değil. Buradaki mesaj: siz de aynısını yapabilirsiniz!” dedi.
 
One Million Moms üyesi anneler buna bütünüyle karşı çıkıyorlar ve “Çocuklar çizgi roman kahramanı olmak istiyor. Mimiklerini, hareketlerini taklit ediyor ve hatta onlar gibi giyiniyorlar. Bir erkek çocuğunun “Ben de X-Men gibi bir erkek arkadaş ya da eş istiyorum,” dediğini düşünebiliyor musunuz? Bu çok ayıp. Neden yetişkin bir gay'in çizgi roman kahramanlarını rol model almasına ihtiyacı olsun ki. Onlar aslında gay karakterlerle genç beyinlerin içine sızmak istiyorlar. Hıristiyanlar olarak bu beyin yıkayıcılarına izin vermeyeceğiz, homoseksüelliğin günah olduğunu biliyoruz!” diyorlar. (Sabit Fikir)