Gayrettepe'deki basın odası kapatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün emniyet hizmet binalarına basın mensuplarının girişinin yasaklanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Gayrettepe yerleşkesindeki basın odası da kapatıldı. Gazeteciler polis nezaretinde odadaki eşyalarını aldı.

Gayrettepedeki basın odası kapatıldı
25 Aralık 2013 Çarşamba 00:01 tarihinde eklendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinden gazetecilerin tahliye edilmesinin ardından, Gayrettepe’de de aynı uygulama akşam saatlerinde hayata geçirildi.

Kapatma kararının ardından gazetecilerin binaya girişinin engellendiği ve kapı kilidinin değiştirildiği Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki basın odası, resmi ve sivil polislerin nezaretinde boşaltıldı.

Yerleşkeye alınışları sırasında bir engelle karşılaşmayan gazeteciler, eşyalarını almak üzere basın odasına yöneldiklerinde, oda kilidinin değiştirildiği gerçeğiyle yüzleşti. Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü yetkililerini arayan gazeteciler, bir yetkili nezaretinde kapının açılacağı ve eşyalarını alabilecekleri bilgisi üzerine beklemeye başladı. Bu sürede, yıllardır tanıdıkları, birlikte görev yaptıkları polislerin birçoğunun gazetecilere yaklaşmayıp uzaktan selamla yetindikleri görüldü.

Akşam saatlerinde anahtarın gelmesiyle kapı açılıp gazeteciler odaya alındı. Kısa süre içerisinde eşyalarını toplayan gazetecilere eşyalarını aldıklarına ilişkin tutanak imzalatıldı. Emniyet giriş kartı yanında olan gazetecilerden kartlarını teslim etmeleri istendi. Bu işlemlerin ardından gazeteciler çöp poşetlerine koydukları eşyalarla binadan ayrıldı. Gazetecilerin çıkmasıyla oda bir daha açılmamak üzere kilitlendi.

Gazeteciler, dün de Vatan Caddesi’ndeki odalarını gözyaşları içerisinde boşaltmışlardı.


CİHAN