Gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakıldı

3 aydır Suriye'de rehin tutulan gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakıldı

Gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakıldı
17 Kasım 2012 Cumartesi 12:03 tarihinde eklendi, 1.071 kez okundu.

Suriye'nin başkenti Şam'da serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, Halep'te bir hapishanede kaldığını, herhangi bir şiddete uğramadığını, 87 gün boyunca patates ve ekmek yediğini söyledi. 

     
Suriye'de CHP heyetine teslim edilen Ünal, heyetle birlikte basın toplantısı düzenledi. 
     
Cüneyt Ünal, milletvekillerine ve serbest bırakılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 
   
"87 gün boyunca Halep'te bir hapishanede kaldım. Herhangi bir şekilde şiddete uğramadım" diyen Ünal, kendisine mantıklı davranıldığını belirtti. 
     
Suriye halkının bayramı nasıl geçirdiğini haber yapmak için gazeteci arkadaşı Başar Fehmi Kaddumi ile Suriye'ye geldiklerini anlatan Ünal, 20 Ağustos akşamı Suriye askerleri ile muhalifler arasındaki çatışmanın ortasında kaldıklarını belirtti. 
   
Çatışmada Kaddumi'nin bağ tarafından vurulduğunu ve kendisinin yarasına müdahale ettiğini anlatan Ünal, Kaddumi'nin yarasının ağır olduğunu ve onun için yardım isterken rejim yanlıları tarafından etraflarının çevrildiğini kaydetti. Ünal, vücudundaki yaralanmaların da o sırada rejim yanlıları tarafından kendisine yapılan darptan kaynaklandığını, daha sonra yaralanmalarıyla ilgili herhangi bir tedavi görmediğini anlattı. 
     
Üç gün önce Şam'a getirildiğini belirten Ünal, "Sayın milletvekillerini karşımda görünceye kadar hiçkimse bana birşey söylemedi" dedi. 
   
Milletvekillerini karşısında görünce ağladığını ifade eden Ünal, Halep'teki hapishanede tek başına kaldığını da söyledi. 
     
Bir an önce ailesine kavuşmak istediğini belirten Ünal "87 gün boyunca patates ve ekmek yedim" dedi.