Gazeteciler Cemiyeti'den Silivri'ye ziyaret

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve cemiyet yönetim kurulu üyeleri, Ergenekon Davası'ndan tutuklu yargılanan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Gazeteci Tuncay Özkan'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyetiden Silivriye ziyaret
02 Nisan 2013 Salı 18:42 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 7 saat süren görüşmenin ardından cezaevi önünde basın açıklaması yapan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Haberal, Balbay ve Özkan ile görüştüklerini belirterek şunları söyledi: Silivri bir ızdırabın, bir adaletsizliğin adı olmuştur.

Yaklaşık 5 yıldan beri yanlızca düşündüklerini söylemek ve yazmaktan insanlar bu üzerinde bulunduğumuz topraklarda çile çekmektedir. Şüphesiz tarih bu yapılanları affetmeyecektir. İçi boş iddialar ve gerçek dışı bir takım ithamlarla insanlar burada evlerinden, işlerinden yıllardan beri uzakta kalmaktadırlar. Bu Türkiye'nin ayıbıdır.

Dünya bize olumlu olmayan bir bakış açısıyla yıllardan beri bakmaktadır. Dileğimiz Silivri'de çöken, yıkılan adaletin biran önce yerine getirilmesi ve suçsuz yere zindanlarda çürüyen bu arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasıdır." Gazeteciler yapılan açıklamanın ardından araçlarına binerek cezaevi önünden ayıldılar.


DHA