Gazeteciler Cemiyeti'nden Erdoğan'a tepki

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada “26 Nisan’da başlayacak 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na katılmak isteyen 13 medya kuruluşuna akreditasyon uygulanması bir hak ihlalidir.

Gazeteciler Cemiyetinden Erdoğana tepki
22 Nisan 2015 Çarşamba 12:47 tarihinde eklendi.
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada “26 Nisan’da başlayacak 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na katılmak isteyen 13 medya kuruluşuna akreditasyon uygulanması bir hak ihlalidir. Cumhurbaşkanı tüm halkın Cumhurbaşkanıdır. Ayrımcılık yapma, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleme görevi yoktur” denildi.
 
TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:
 
“Türkiye’de her gün yeni örneklerle medyaya akreditasyon uygulanmasının ayıbı büyütülmektedir. Toplantı, tören, parti genel kurulu, yurt dışı toplantıları ve cenazeden sonra sporda da akreditasyon uygulanmaya başlanması şaşırtıcıdır.
 
26 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 51.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu izlemek için başvuran 13 medya kuruluşuna onay verilmemiştir. Ön onayları TSYD tarafından yapılmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği’nden Aksiyon, Aydınlık, Birgün, Bugün, Cihan Haber Ajansı, Cumhuriyet, Evrensel, Meydan, Samanyolu, Sözcü, Taraf, Yeniçağ, Zaman’a bisiklet turunu izleme izni çıkmamıştır.
 
Cumhurbaşkanı tüm halkın Cumhurbaşkanıdır. Temsil ettiği halk içinde ayrımcılık yapma, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleme görevi yoktur. Cumhurbaşkanlığı akreditasyon makamı değildir.
 
Evrensel barışın ve kardeşliğin simgesi olan spor ruhuna akreditasyonla zarar verildiği hatırlatarak Cumhurbaşkanlığını akreditasyon uygulamasından vazgeçmeye davet ediyoruz.”

DHA