Gazetecilerden Odatv sanıklarına destek

İstanbul Adliyesi’nde görülen Odatv davası öncesi, aralarında gazetecilerinde bulunduğu bir grup basın açıklaması yaptı.

Gazetecilerden Odatv sanıklarına destek
21 Mart 2013 Perşembe 12:17 tarihinde eklendi.

 

Açıklamada, gazetecilere yönelik baskıların olduğu savunularak, basın özgürlüğünün tam olarak sağlanması istendi.
 
Odatv davasının 16. Duruşması öncesinde aralarında Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Müyesser Yıldız ve Soner Yalçın’ın da bulunduğu bir grup, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Gruba,  Avrupa Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Barry White da destek verdi. 
 
Grup, ‘Özgür basın varsa özgür toplum da vardır’ yazılı pankart açtı. Gazeteciler adına basın açıklamasını Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun dönem başkanlığını yürüten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş yaptı. Türkiye'de özgür basın sindirilmeye çalışılıyor" diyen Güneş, "Geçen yıl basın özgürlüğü konusunda 179 ülke arasında 148. sıradaydık. 2012'de 6 basamak daha düşerek 154. sıraya geriledik. Cezaevlerinde şu an 70 gazeteci bulunuyor. Gazetecilere ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına yönelik baskılara artık dur denilmesini istiyoruz. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını, ifade özgürlüğünü kısıtlayan maddelerin değiştirilmesini, tutuklanan tüm meslektaşlarımızın tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Açıklamanın ardından davanın tutuksuz sanıkları ile gruptakiler duruşmaya katılmak üzere adliyeye girdi.

CİHAN