Gazetecilerin evine Ergenekon baskını

"Ergenekon" soruşturması kapsamında polis, Yalçın Küçük ve Nedim Şener'in aralarında bulunduğu 11 kişinin evini arıyor, 11 kişi gözaltına alındı

Gazetecilerin evine Ergenekon baskını
03 Mart 2011 Perşembe 08:50 tarihinde eklendi, 2.312 kez okundu.

 

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Soner Yalçın ile birlikte 2 Odatv çalışanının da gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak aralarında gazetecilerin de bulunduğu 11 kişiye ait 15 adreste arama başlatıldı. Yazar Yalçın Küçük, gazeteciler Sait Çakır, Ahmet Şık, Milliyet muhabiri ve yazar Nedim Şener, Müesser Yıldız, Oda TV Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Oda TV yazarı İklim Bayraktar, Aydın Bıyıklı, Coşkun Musluk, Oda TV Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul ve eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun evlerine, polis sabah 06.30'da eş zamanlı baskın düzenledi. Söz konusu 11 kişi ile ilgili 'gözaltına alma' kararı da var. Gazeteci Sait Çakır, Doğan Yurdakul ve eski MİT mensubu Kozinoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.
 
İklim Bayraktar'ın adı, CHPli Muharrem İnce'yle girdiği polemikle gündeme gelmişti
 
CHP'Lİ VEKİLDEN DESTEK ZİYARETİ
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, destek vermek üzere Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Oda TV yazarı Müesser Uğur Yıldız'ın Çankaya'daki evine geldi. Ateş, çıkışta yaptığı açıklamada, aramalara tepki gösterdi.
 
Ateş, şöyle konuştu:
"Bu aramanın ilginç olan tarafı şu; Müyesser Hanım birinci Ergenekon davasında, hakkında herhangi bir arama olmadan davayla herhangi bir ilgisi olmadan bir gazeteci arkadaşıyla yaptığı konuşma teknik takibe takılmış. Müyesser Hanım hakkında da herhangi bir mahkeme kararı olmadan, telefonlarının dinlenme kararı olmadan, bu arkadaşın o konuşmaları olduğu gibi iki gazetede yayımlandı.
 
Bunun üzerine bu arkadaşımız Yargıtaya başvurdu. Savcı Zekeriya Öz hakkında davacı oldu ve Yargıtay başvurusunu haklı bularak Zekeriya Öz'ün yargılanmasına karar verdi. 1 Mart Salı günü de en son duruşması vardı. Fakat o da 3 Hazirana ertelenmiş. Şimdi sayın Zekeriya Öz, bu gazeteci arkadaşımızın hasmı. Şu anda mahkemelikler. Yargıtay yargılanması gerektiğine karar vermiş, ayrıca bu konuşmaları yayınlayan iki gazete de özel hayatın gizliliğini ihlal nedeniyle mahkum olmuşlar. Böyle bir süreç, böyle bir dava. Salı günü duruşma yapılıyor, hasmı olan kişi sayın Zekeriya Öz bir gün sonra gözaltına alınması kararını veriyor. Evi aranıyor." 
 
SAİT ÇAKIR İSTANBUL EMNİYETİ'NDE
Alınan bilgiye göre, Üsküdar'daki evinde yapılan aramaların tamamlanmasının ardından Sait Çakır hakkında gözaltı işlemi uygulandı.
 
Odatv'de yazıları yayınlanan Çakır'ın, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldüğü bildirildi. Diğer isimlerin de, önümüzdeki saatlerde Emniyet Müdürlüğü'ne gelmesi bekleniyor. 
 
Ahmet Şık'ın adı Soner Yalçın soruşturmasında geçmişti. Basılmamış kitabı Soner Yalçın'ın bilgisayarında çıkmış, Ahmet Şık da "O kitabın orada ne işi var" diye sorup kaygılarını belirtmişti.
 
KÜÇÜK, TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILMIŞTI
 
İkinci "Ergenekon" davasının tutuksuz sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Balat Kireçhane Sokak'taki ve Ankara'daki evlerinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapılıyor.
 
Küçük'e ait Ankara Yüzüncü Yıl'daki Öncü Sitesi'nde bulunan evde ve ofiste sabahın erken saatlerinde aramalar başlatılmıştı.
 
Yalçın Küçük'ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi. Ofiste "Ergenekon" soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi. 
 
GAZETECİ MURAT SABUNCU, NEDİM ŞENER'İN EVİNE GELDİ
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Nedim Şener'in Bakırköy'de bulunan evinde de arama başlatıldı. Haberi alan Şener'in arkadaşı gazeteci Murat Sabuncu da eve geldi. Ancak eve girişine izin verilmediğini belirten Sabuncu, Nedim Şener'in evde olduğunu söyledi. Sabuncu, Nedim Şener'in eşinin geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirdiğini vurgulayarak, Şener ve eşini göremeden evden ayrıldığını ifade etti.
 
Oda TV Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil'in evinde de aramalar devam ediyor.