Gazetecilerin üzerine çığ düştü

Konya'da avlanmak için arkadaşıyla gittiği dağda üzerine çığ düşen kişinin cesedine ulaşıldı. Muş’ta ise haberden dönen gazeteciler çığ altında kaldı. Gazeteciler olaydan yara almadan kurtuldu.

Gazetecilerin üzerine çığ düştü
23 Ocak 2012 Pazartesi 20:47 tarihinde eklendi, 1.380 kez okundu.

 

Seydişehir ilçesine bağlı Madenli köyündeki Giden Gelmez Dağları'na avlanmak için giden Hilmi Şengül (53) ve Ali Güler'in (64) üzerlerine çığ düştü.
 
Ali Güler, kendi imkanlarıyla açtığı tünelden çığın altından kurtulmayı başarmıştı.
 
Haber alınamayan Hilmi Şengül'ün bulunması için bölgeye gelen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, kendi imkanlarıyla çığın altından kurtulan Ali Güler'in verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdı.
 
Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucunda, Hilmi Şengül'ün cesedine ulaşıldı.
 
GAZETECİLER ÇIĞ ALTINDA KALDI
Öte yandan, çığ düşmesi nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapanan Muş-Kulp karayolundaki çalışmaları izlemek üzere bölgeye giden gazeteciler, görüntü aldıktan sonra Muş'a dönmek için hareket etti.
 
Kozma Dağı mevkisine içinde Anadolu Ajansı muhabiri Sabri Yıldırım, İhlas Haber Ajansı muhabiri Nejdet Armağan ve Show TV muhabiri Remzi Maral'ın bulunduğu aracın üzerine çığ düştü.
 
Araçları birkaç metre sürüklenen gazeteciler, olayı yaralanmadan atlattı.
 
Araçtan çıkan gazeteciler, jandarma ve karayolları ekiplerinin yardım istedi. Araç, iş makineleri yardımıyla saplandığı yerden çıkarıldı.