Gazeteciye Erdoğan'a hakaretten hapis istemi

Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret" ettiği iddiasıyla 1,5 yıldan 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

Gazeteciye Erdoğana hakaretten hapis istemi
26 Kasım 2015 Perşembe 14:32 tarihinde eklendi.
Basın Suçları Savcısı Umut Tepe tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, şüpheli Keneşin Twitter hesabından birden fazla hakaret içeren tweet attığı iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği ancak adli kontrol talebiyle serbest bırakıldığı anımsatıldı. Şüpheli Keneş'in sorgudan sonra yine sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Cumhurbaşkanına hakaret içerikli paylaşımlarına devam ettiği, yaptığı basın açıklamasında, “Yaptıklarına pişman edeceğim serbest bıraktıklarına da pişman olacaklar" şeklinde beyanda bulunduğu anlatıldı. Şüphelinin suç işleme kastının yoğunluğunu ortaya koyduğu gerekçesiyle şüpheli Keneş hakkında tekrar yakalama kararı verildiği belirtilen iddianamede, Keneş'in 10 Ekim'de tutuklandığı, avukatının itirazı üzerine 14 Ekim'de tahliyesine karar verildiği anımsatıldı.
 
“İLETİLER İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ"
 
Keneş'in suça konu Twitter'dan yaptığı paylaşımlara da yer verilen iddianamede, “Her ne kadar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10/2 maddesinin yorumunda düşünce ve ifade özgürlüğünün sadece toplumda beğenilen, kabul gören, zararsız veya kayıtsızlık içeren bilgiler veya fikirler için değil, aynı zamanda kırıcı, şok edici, veya rahatsız edecek olanlar içinde geçerli sayılması ve bunun demokratik bir toplumun olmazsa olmaz unsurlarından olan çok seslilik tolerans ve hoşgörünün gereği olduğu vurgulanmış ise de söz konusu iletilerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında kaldığı, söz konusu paylaşımlarla Cumhurbaşkanı olan müştekinin tahkir ve tezyif edildiği anlaşılmıştır" denildi. Şüphelinin müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı değişik zamanlarda birden fazla kez aynı fiili işlediği, bu nedenle verilecek cezada artırım yapılması gerektiği belirtilen iddianamede, Keneş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1,5 yıldan 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse Bülent Keneş önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
 
"TEHDİT" DOSYASI AYRILDI
 
Öte yandan savcılık, Keneş'in yaptığı açıklamada, “Yaptıklarına pişman edeceğim, serbest bıraktıklarına da pişman olacaklar" şeklindeki sözleri nedeniyle “tehdit" suçu yönünden açılan soruşturma dosyasının da başka bir esasa kaydedildiği iddianamede belirtildi.
Serpil KIRKESER/İSTANBUL,(DHA)