Gazetelerin Said-i Nursi kavgası!

Taraf'ın dünkü manşetini belgelerle zenginleştiren Habertürk haber müdürü altına imzasını atınca ortalık karıştı.

Gazetelerin Said-i Nursi kavgası!
22 Şubat 2013 Cuma 09:51 tarihinde eklendi.

 

Taraf gazetesi dün Arzu Yıldız imzalı manşetiyle, Said Nursi'nin mezar yerinin 53 sene sonra Başbakanlık arşiviyle ortaya çıktığını duyurdu. Haberde yer alan bilgilere göre, Said Nursi'nin kabri Isparta Şehir Mezarlığı'ndaydı. Ancak Said-i Nursi'nin mezarının yeri "arşiv belgeleri ile" HaberTürk internet sitesinde yer alınca ortalık karıştı. 
 
Taraf yazıişleri Habertürk'te özel haber imzası atan Abdullah Kılıç'ı suçlarken, Kılıç suçlamalara tepki gösterdi. İşte dün Said-i Nursi'nin mezarı haberiyle birlikte yaşananlar:
Taraf dün manşetindeki haberinde şu ayrıntılara yer verdi:
 
SAİD-İ NURSİ'NİN MEZARI NEREDE?
"23 Mart 1960'da Urfa'da vefat eden Said Nursi'nin mezar yerine ilişkin bilgilerin Başbakanlık arşivlerinde tutulduğu ortaya çıktı. Said Nursi'nin naaşı önce Urfa'da Halil-ur Rahman Dergâhı'na defnedildi, daha sonra 27 Mayıs darbesini gerçekleştiren hükümet tarafından açıklanmayan bir yere nakledildi. Naaşın, Kıbrıs açıklarında denize atıldığı da ileri sürülmüştü.
 
Başbakanlık arşivlerinde Said Nursi'nin mezar yerine ilişkin tüm kayıtlar muhafaza ediliyor. Başbakanlık kayıtlarına göre; Said Nursi'nin naaşı önce Urfa'dan Afyon'a getirildi. Daha sonra karayoluyla Isparta'ya nakledildi. Isparta'da önceden hazırlanan Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Tutanaklara göre, naaşı Isparta Vali Yardımcısı teslim aldı, defin işlemleri sırasında da hazır bulundu. Vali Yardımcısı'nın yanı sıra, bir sağlık uzmanı ve iki jandarma komutanı da naaşın defnine katıldı. Mezarın nereye defnedildiğini, naaşı taşıyan aracın şoförü, defin işlemlerini yapan askerler, sağlık uzmanı ve valinin yanı sıra, dönemin Isparta Emniyet Müdürü ve bir kişi daha biliyordu. Bu bilgilere dayanarak hazırlanan tutanaklar, Başbakanlık arşivlerinde kilit altına alındı. Mezarın yeri ise bu tutanaklara göre, şehir mezarlığında, giriş kapısına çok yakın bir yerde bulunuyor. 20 sayfalık tutanaklarda; mezarın yeri kesin bir şekilde gösteriliyor."
 
HABERTÜRK'ÜN ÖZEL HABERİ
 
Said-i Nursi'nin mezar yeri haberi dün Habertürk TV ve internet sitesinde "Habertürk TV Haber Koordinatörü Abdullah Kılıç'n özel haberi" ifadesiyle yayınlandı.
 
Taraf'ın yaptığı manşet haberini geliştiren Abdullah Kılıç, Başbakanlık Arşivlerindeki belgelere ulaşmış, belgeler ile zenginleştirdiği haberini kendi  imzasıyla yayınlanlamıştı.