Gaziantep ‘Kitap Fuarı’ açıldı

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine; Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, yazarlar ve öğrenciler katıldı.

Gaziantep Kitap Fuarı açıldı
03 Mayıs 2016 Salı 20:50 tarihinde eklendi, 1.396 kez okundu.
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine; Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, yazarlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye'nin birçok noktasında kitap fuarı düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunu kaydeden Kavukçuoğu, "Gaziantep kitap fuarı açısından çok elverişli şartlara sahip" dedi. 
 
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise fuarların kitap okuyucuları açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Gelişmekte olan ülkelerde genellikle 7-14 yaş gurubunun kitap okuma oranlarına yansımalarını anlatan Celal, "Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının pek olmadığı söylenir ama rakamlar biraz farklı. Uluslararası Yayıncılar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye ciroda ve yeni yayınlanan kitap başvurularında dünyanın en büyük 11. ülkesi. Bunu da 7-14 yaş arası kuşağımızın okuma alışkanlığı sayesinde sağlamış bulunuyoruz" diye konuştu.
 
TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ise Gaziantep'in bir kitap fuarı düzenlenmesini çoktan hak ettiğini, kentin önemli şair ve yazarlar yetiştirdiğini aktardı.
 
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. 70'i aşkın yayın evinin katıldığı ve 6 gün devam edecek olan fuarda 40 ayrı etkinlik, yazarlarla söyleşi ve imza günleri düzenlenecek.