Gaziantep Üniversitesi 90 tıp mezunu verdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi mezunlarını uğurladı. 2012-2013 öğretim yılında mezun olan 90 doktor adayı, Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Gaziantep Üniversitesi 90 tıp mezunu verdi
30 Haziran 2013 Pazar 16:58 tarihinde eklendi.

Mezuniyet törenine Gaziantep Milletvekilleri Hüseyin Çelik, Şamil Tayyar ve Mehmet Erdoğan, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ile öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Fakülte birincisi Zeynep Koç yaptığı açıklamada, yüklendikleri sorumluluğun bilincinde olduklarını belirterek, kendilerinin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Rektör Yavuz Coşkun ise mezun olan doktorların Türkiye’nin her yerinde şifa dağıtacaklarını ve bundan gurur duymaları gerektiğini dile getirdi. Coşkun şunları kaydetti: Ülkemizde, son 10 yılda sağlıktaki dönüşüm takdire şayan. Bu süreçte büyük değişimler oldu. Sizlerden bundan sonraki meslek yaşamınıza yönelik önerim, yalan söylemeyin, maske takmayın. Atatürk’ün dediği gibi, çok çalışın. Sevgili Peygamberimizin dediği gibi bir gününüz bir diğer gününüze eşse zararda olduğunuzu unutmayın.”

    Mezun olan öğrencileri kutlarken, dönem birincilerinin hep kız öğrenci olmasının altını çizen Tıp Fakültesi Dekanı Abdurrahman Kadayıfçı ise “Ben 5 dönemdir mezuniyet törenlerine katılıyorum. Daha, erkek öğrencilerin birinci olduğunu görmedim. Hatta geçmiş 40 dönemi araştırdım; 37’sinde kızlar birinci olmuş. Bir erkek olarak biraz rahatsız olmakla birlikte, 3 kız babası olarak mutsuz olduğumu söyleyemeyeceğim” açıklamalarına yer verdi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik de toplumun hekimlere büyük şükran borcu olduğunu belirtti. Genç doktorlara şefkat ve sevgiyi hastalarından eksik etmemeleri çağrısında bulunan Hüseyin Çelik, “Doktor arkadaşlarımız ilaçlarla, tıbbı yöntemlerle hastasını iyileştirebilir. Ama şunu bilin ki tedavinin en önemli kısmı gözlerinizdeki şefkat ve sevgi parıltısıdır. Davranışlarınızdaki jest ve mimiklerinizdeki asalet hastalarınıza en büyük şifadır. İster devlet adamı, ister siyaset adamı, ne adamı olursak olalım önce ‘adam gibi adam’ olmalıyız.” diye konuştu.

    Türkiye’nin sağlıkta ciddi manada geliştiğine dikkat çeken Çelik, Gaziantep’in de yükselişinin inkâr edilmemesi gerektiğini, Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra Türkiye’de 4 üniversitesi olan tek kentin Gaziantep olduğuna vurgu yaptı.

    Konuşmaların ardından dönem birincisi Zeynep Koç, dönem ikincisi İlken Şaman ve dönem üçüncüsü Kezban Baltacı’ya Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından hediye ve diplomaları verildi. Mezun 90 öğrenci, öğretim görevlilerinin elinden diplomalarını alıp kep fırlattı.


CİHAN