Gaziantep Üniversitesi’nden fişleme açıklaması

Gaziantep Üniversitesi, ‘Fişlemede son nokta’ başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Gaziantep Üniversitesinden fişleme açıklaması
06 Ocak 2014 Pazartesi 18:31 tarihinde eklendi, 1.081 kez okundu.

Üniversite, fişlemelerden haberdar olunmadığını, herhangi bir işbirliğinin de söz konuşu olmadığını bildirdi.

Üniversite adına Avukat İbrahim Satıl’ın yaptığı açıklamada, Anayasa’nın 20.’nci maddesinin 3’ncü fıkrasının hatırlatılarak, " 'Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar' hükmü müvekkil üniversite tarafından dün olduğu gibi bugün de titizlikle uygulanmaktadır.” denildi.

İŞBİRLİĞİ YAPMADIK

Haberin içeriğinin çelişkili olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Söz konusu haberde ele geçirildiği iddia edilen belgelere göre fişlemeler özellikle Gaziantep Üniversitesi’nin İslahiye’deki fakülte ve yüksekokullarında okuyan öğrencileri hakkında.

İl ve ilçedeki güvenlik birimlerince yapıldığı belirtilen fişlemelerde …. ifadesinden sonra söz konusu iddiaların muhatabının il ve ilçedeki güvenlik birimlerince yapıldığı iddia edilmesine rağmen daha sonraki ifadelerde müvekkil üniversite rektörlüğünü de içine alan asılsız ve çelişkili beyanlar söz konusudur. Bahse konu haberde, üniversite yönetimine mesnetsiz, temelsiz suçlamalar yapılmaktadır.

Üniversitemizin hiçbir öğrencimizin özel hayatını izleme ve takip etmek gibi bir işlem ve eylemi olmadığı gibi iddia edilen fişlemelerden haberdar değildir ve emniyet dahil hiçbir kamu kurum ve kuruluşuyla, haberde geçen çağ dışı bir konuda işbirliği ve paylaşım da söz konusu değildir.

Yazıda, müvekkil üniversite yöneticilerinin de yapıldığı ileri sürülen fişlemeden bilgisi olduğu yönündeki iddialar da asılsızdır. Haberde müvekkil üniversite ile ilgili, asılsız ve mesnetsiz iddialar ve suçlamalar adeta kanıtlanmış gerçeklermiş gibi kaleme alınmış ve yazıyı okuyanların zihninde, yazılanlar gerçekmiş gibi bir düşünce yaratılmak istenmiştir.”


CİHAN