Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 'Andımız' protestosu

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta, bir grup MHP'li ve Ülkü Ocağı üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'nde yer alan okullarda 'Andımız'ın okutulmasının kaldırılmasını protesto etti.

Gaziantep ve Kahramanmaraşta Andımız protestosu
01 Ekim 2013 Salı 19:06 tarihinde eklendi, 1.224 kez okundu.
 
Gaziantep'te, aralarında MHP İl Başkanı Mustafa Erzin, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Doğan'ın da bulunduğu 70 kişi, akşam saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplandı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan grup adına konuşan Mustafa Doğan, okullarda 'Andımız'ın okutulmasının kaldırılması maddesinin bölücü terör örgütünün baskısıyla pakete konulduğunu ileri sürerek, "Türk dili ve Türk bayrağı yok sayılıyor.

Andımızdın kaldırılması Türk milletine hakarettir. Türk yurdunda 'Ne mutlu Türk'üm' demek yasaklanıyor. Bunun hesabı mahşere kalmayacaktır. Biz yine olağanca yüksek sesimizle andımızı okumaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından mikrofonu alan 8 yaşındaki Melek Sucu isimli kızın okuduğu Andımıza, protestoya katılanlar da eşlik etti.
 
Kahramanmaraş'ta da MHP ve Ülkü Ocağı üyesi 50 kişi, Öğretmenevi Caddesi'nde bulunan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları önünde toplandı. Kalabalığa konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan, "Başbakan Erdoğan'ın Demokratikleşme Paketi adı altında açıkladığı maddelerden birisi de Andımızın kaldırılması olmuştur. Türk milletinin malı ve canı ile bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu, AK Parti tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmuştur" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından tekbir getiren grup, 'Andımız'ı okuduktan sonra dağıldı.

DHA