Gaziantep’e bir kardeş şehir de Tunus’tan

Daha önce 15 şehir ile kardeş şehir, 12 şehir ile de iyi niyet antlaşması imzalayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, kardeş şehirlerine Tunus’un Ariana şehri de katıldı.

Gaziantepe bir kardeş şehir de Tunustan
26 Haziran 2013 Çarşamba 12:10 tarihinde eklendi.

Gaziantep’e gelen Airana Belediye Başkanı Karim Helali ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey arasında imzalanan bir protokol ile iki şehrin kardeşliği resmileşti. İmza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Güzelbey, Avrupa’nın ve diğer dünya kentlerinin birçok şehri ile kardeş olan Gaziantep’in bugün de Tunus’un Airana kenti ile kardeş olduğunu söyledi. Tunus ile Türkiye’nin yakın ilişkilerinin var olduğunu, var olan bu ilişkileri daha üst seviyeye çıkartmak için Gaziantep’in kendine yakın gördüğü Airana kenti ile kardeşlik imzaladığını vurgulayan Güzelbey, bu çerçevede Gaziantep’in yerel kültürünü, sanatsal etkinliklerini, ticaretini ve sanayisini burada tanıtma imkânı bulacaklarını kaydetti. Kardeş şehir ilişkilerini sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin tesisi için iyi bir fırsat olarak gördüklerini işaret eden Başkan Güzelbey, bu ilişkinin tek taraflı olmadığını vurgulayarak, bu temaslarla her iki tarafın da birbirine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Gaziantep ile kardeş kent olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Ariana Belediye Başkanı Karim Helali ise bu ilişkiyi pratik olarak değil kalben ve ruhen de kurduklarını söyledi. Gaziantep’i gelişmiş ve kendini uluslararası boyutta iyi tanıtmış bir kent olarak yorumlayan Helali, Gaziantep’in deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanacaklarını belirtti. Başkan Güzelbey, Karim Helali’ye Gaziantep el yapımı bir bakır tabak hediye ederken, Karim Helali ise Güzelbey’e Tunus halısı takdim etti.


CİHAN