Gaziantepli çiftçilerden BOTAŞ'a tepki

Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde, doğalgaz boru hattı döşemek isteyen Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) ile üzüm üreticileri 2009 yılında mahkemelik olmuş ve bu mahkemenin sonucunda çiftçilere 72 lira bedel verilmişti.

Gaziantepli çiftçilerden BOTAŞa tepki
30 Haziran 2013 Pazar 21:08 tarihinde eklendi.

Bu meblağı az bulan çiftçiler, bugün yol kesip eylem yaptı. Bunun yanında yaklaşık 400 kişiden imza toplayan çiftçiler bu imzaları Başbakanlık ve BİBER’E gönderdiklerini belirtti.

Basın açıklaması yapan çiftçiler, "Beldemiz 7-8 bin nüfusa sahip. Geçimini üzüm bağcılığı ile sağlayan bir bölgedir. 2009 yılı BOTAŞ zeytin, kiraz ve üzüm bağlarımızın içinden boru hattı geçirmiş, ağaçlarımız sökülmüş ve ciddi gelir kaybına neden olmuştur. Düzmece bilgiler ile komik bedel tespiti yapılmış, yıllık 50–70 kilogram üzüm veren ağaçlarımız 72 lira bedel verilerek halkımız oldu bittiye getirilmek istenmiştir. 1 kök üzüm ağacı yetişme süresi yaklaşık 7 yıldır. Bu ücret 1 yılı bile karşılamamaktadır. Kaldı ki BOTAŞ çevre bölgelere daha düşük kaliteli toprak ve hazine malı olmasına rağmen 150–200 lira ödeme yaptı. İlgili makamların konuyu değerlendirip mağduriyetimizin giderilmesini enerji bakanlığı nezdinde devletimizden talep etmekteyiz." dedi.


CİHAN