Gaziantepli yatırımcılara CeBIT'ten destek

İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Euasia 'Bilişim Anadolu ile Buluşuyor' toplantılarının ilki Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Gaziantepli yatırımcılara CeBITten destek
18 Nisan 2014 Cuma 12:52 tarihinde eklendi.

Bu sene Afrika pazarına açılacaklarını dile getiren Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, mobil hayatın ve internetin önümüzdeki dönemde iş yapış ve hatta yaşayış şekillerini değiştireceğini söyledi.

CeBIT Bilişim Euasia Bilişim Anadolu ile Buluşuyor toplantıları kapsamında Gaziantep'te gerçekleştirilen basın toplantısında gelecekte iş yapış teknolojileri ve gelecekte yaşam kavramının en çok vurgulanacak konulardan biri olacağı üzerinde duruldu. KOSGEB desteklerinin devam ettiği ve Gaziantep’den katılacak teknokent firmalarına CeBIT Bilişim Avrasya’nın finansal destek vereceğinin altı çizildi. Tugcan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meslek Komite üyeleri katıldı.

Murat Özer, ihracatın 2014 yılında Türkiye ekonomisinin büyümesinde büyük katkı sağlayacağını, bu nedenle Anadolu firmalarının uluslararası iş birliklerinin öneminin büyük olduğuna değindi. CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nın ve CeBIT Global Konferans etkinliklerinin bu yıl ağırlıklı olarak iş dünyasına hitap edeceğini belirten Özer, mobil hayatın ve internetin önümüzdeki dönemde iş yapış ve hatta yaşayış şekillerimizi değiştireceğini söyledi. Özer, CeBIT Bilişim Eurasia’nın yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.

Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin ise şu açıklamalarda bulundu: “Antep Türkiye’de sanayi geliri giderinden fazla olan nadir illerimizden. Eğer işinizin içine bilişim teknolojisi katabiliyorsanız işinizi büyütebilirsiniz. 15 yıl önce CeBIT olgusunu Türkiye’ye taşıdık. Bilişim teknolojileri ve bilgi iç içe geçti. Bilgiyi zamanında elde edemezseniz kurduğunuz ticari olgular çağ dışı kalır. İçinde bilişim teknolojileri olmayan hiçbir sektör kendini sürdüremez.”


CİHAN