Gaziantepspor'un başkanı Kızıl'ın tepkisi sürüyor

Gaziantepsor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, oyuncusu Cenk Tosun'un siyah beyazlı formayı giyerek Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la fotoğraf çektirmesine yönelik tepkisini sürdürdü.

Gaziantepsporun başkanı Kızılın tepkisi sürüyor
09 Şubat 2014 Pazar 18:52 tarihinde eklendi.
 
Tepkisine Beşiktaş'ın karşılık verilmesi üzerine, 'Kamuoyuna duyuru' diye açıklama yapan Başkan İbrahim Kızıl,  futbolcusuna etik olmayan şekilde imza attırıldığını iddia ederken şunları söyledi:
 
"En büyük tepkim Cenk Tosun'a Beşiktaş formasını giydirerek ulusal basına servis edilmesine olmuştur. Zaten en büyük saygısızlık da bu olmuştur. Gaziantepspor Kulübü'nün bir duruşu ve saygınlığı vardır. Hiç kimse Gaziantepspor Kulübü ve camiasına saygısızlık yapamaz. Futbolcumla 1,5 yıldır etik olmayan bir şekilde görüşerek imza attırıyorsun ve birde utanmadan benim sözleşmeli futbolcuma forma giydirip basına servis ediyorsunuz. Bu davranış ne kadar etiktir?"
 
Başkan İbrahim Kızıl, büyük kurum olmanın yasalara sporun etik değerlerine saygı duymakla bütünleşen bir kavram olduğunu, yönetmeliklere göre sözleşmesi süren bir oyuncunun aklının çelinmesinin yasal bir suç olduğuna dikkati çekerken şu ifadelere yer verdi:
 
"İCAZETNAMEDEKİ İMZA BANA AİT AMA"
 
"Herkesin bildiği gibi son bir haftadır futbolcumuz Cenk Tosun ile ilgili yaşanılanları herkesin takdirine bırakıyorum. Beşiktaş Kulübü yöneticilerinin maçtan sonra yaptığım açıklamanın ardından Beşiktaş Kulübü ile aramızda yaptığımız İcazetname'yi, kamuoyuna yanlış bir şekilde sunarak herkesi yanıltmaktadır.

Tabi ki o imzalar bana aittir ancak herkesin şunu bilmesinde yarar vardır ki; biz o icazetnameyi 3 Şubat'ta transferin son saatlerinde verdik. Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz ki bizim tepkimiz 1 haftadır yaşanan bu süreç değildir. Serdar Kurtuluş transferinden bu zamana yaklaşık 1,5 yıldır Beşiktaş yöneticileri  sürekli genç oyuncumuzun aklını karıştırmıştır.

Tüm kamuoyu ve sporseverler şunu çok iyi biliyor ki; Anadolu takımlarının önemli bir gelir kaynağı da emek verdiği yıldız bir oyuncusunu satarak para kazanmaktadır. Biz Beşiktaş'tan büyüklüğünü gösterip bizimle konuşarak bu transferi noktalamaları beklerdik, ancak maalesef onlardan o büyüklüğü göremediğimiz gibi futbol ahlakına uymayacak bir şekilde takımımızda forma giyen futbolcumuzu kandırmışlardır."
 
Cenk'in kulübün ısrarına rağmen sözleşmesini uzatmayarak ayrılmak istediğini, yurt içi ve yurt dışı takımlardan gelen transfer tekliflerini geri çevirdiğini anlatan İbrahim Kızıl açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz yönetim olarak oyuncumuz Cenk Tosun'a her ne kadar iyi şartlar sunmaya çalışsak da, sözleşmesini uzatmak istemediğini ve ayrılmak istediğini ifade etti.

Bunun üzerine Cenk Tosun'a isteyen takımlar olduğunu söylememize rağmen ısrarla 'hayır' diyerek teklifleri kabul etmemiştir. Gerek yurt dışından olsun ve gerekse de yurt içinden Bursaspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor gibi takımlarımız oyuncumuzla yakından ilgilenmiş, ancak hiçbir teklifi kabul etmeyerek sadece Beşiktaş'ta oynayacağını ifade etmiştir.

Böyle bir durumda yapacak hiç bir şey olmadığı için kulübümüzün menfaatleri gereği transferin son günü ve saatlerinde Beşiktaş Kulübüne icazetname'yi gönderdik. Dikkat ederseniz kongreden sonra bir radyo programına yaptığım açıklamanın ardından gerek Beşiktaş Kulübü resmi sitesinden gerekse yöneticisi Ahmet Kavalcı, böyle bir transfer girişimlerinin olmadığını ifade etti.

Ancak Cenk Tosun ile sözleşme imzalandıktan sonra 5 Şubat'ta Beşiktaş yöneticisi Ahmet Kavalcı, (Cenk Tosun'la görüşüyorduk ama Gaziantepspor camiasına saygımdan dolayı size yalan söylemek zorunda kaldım) ifadesini kullanıyor. Bu açıklama tüm medya organları ve internet sitelerinde mevcuttur. Bu açıklamanın üzerine daha fazla konuşmaya gerek olmadığını tüm kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ayrıca bir diğer tepkim ise Cenk Tosun'a Beşiktaş formasını giydirerek ulusal basına servis edilmesine olmuştur.

Zaten en büyük saygısızlık da bu olmuştur. Gaziantepspor Kulübünün bir duruşu ve saygınlığı vardır. Hiç kimse Gaziantepspor Kulübü ve camiasına saygısızlık yapamaz. Futbolcum ile 1,5 yıldır etik olmayan bir şekilde görüşerek imza attırıyorsun ve birde utanmadan benim sözleşmeli futbolcuma forma giydirip basına servis ediyorsunuz; bu davranış ne kadar etiktir, saygı değer Beşiktaş Kulübü camiasına ve tüm futbol ailesine soruyorum.

Tabii ki bizde biliyoruz ki sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala her futbolcu istediği takımla görüşür ve imza atar. Ancak bir kez daha söylüyorum, bu konu ne 1 haftalık, nede 6 aylık bir süreçtir. Koyduğumuz tepki 1,5 yıldır Beşiktaş Kulübü yöneticileri ve idarecilerinin etik olmayan bir şekilde görüşmeler yaparak oyuncumuza taahhütler vermiş olmalarıdır."
 
Başkan Kızıl, cuma günü 2-1 mağlup oldukları Beşiktaş mücadelesinin ardından yaptığı açıklamalarının mağlubiyetin verdiği moral bozukluğuyla ağır olduğunu, ancak açıklamasında kimseyi hedef almayarak genel söylemlerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

DHA