Gaziantep'te kaza: 2 ölü 2 yaralı

Gaziantep'te, otomobil sürücüsü aniden yola çıkan 7 yaşındaki Suriye uyruklu Hasan Mahmut'a çarptı. Bu sırada arkadan gelen kamyonun sürücüsü otomobile çarpmamak için manevra yapınca refüjdeki demir korkuluklara çarptı. Kamyondaki 2 kişi yaşamını yitirdi.

Gaziantepte kaza: 2 ölü 2 yaralı
20 Nisan 2014 Pazar 19:16 tarihinde eklendi, 1.232 kez okundu.
Kaza, saat 16.40 sıralarında Mücahitler Mahallesi'nde meydana geldi. Konukoğlu Bulvarı üzerinde 27 BM 254 plakalı otomobiliyle ilerleyen Serdar Bozkurt, iddiaya göre annesiyle birlikte otobüs durağında beklerken aniden yola çıkan Suriye uyruklu Hasan Mahmut'a çarptı. Bu sırada arkadan gelen Mehmet Başer yönetimindeki 34 UZ 5611 plakalı Şehitkamil Belediyesi'ne ait çöp kamyonu ile otomobile çarpmamak için ani manevra yaptı. Başer'in kontrolünü kaybettiği kamyon, refüjde bulunan demir korkuluklara çarptı. Kamyonun hurdaya döndüğü kazada camdan dışarı savrulan sürücü Mehmet Başer olay yerinde yaşamını yitirirken, yanında bulunan Harun Öztürk ise ağır yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarda bulunması üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. 
 
İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kamyon ile demir korkuluklar arasına sıkışan Harun Öztürk'ü sıkıştığı yerden çıkararak ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak ağır yaralı Öztürk, acil serviste yapılan müdahaleye karşın kurtarılamayarak öldü. Otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan Suriyeli Hasan Mahmut isimli çocuğun hayati tehlikesinin ise sürdüğü bildirildi.
 
Kazada yaşamını yitiren kamyon sürücüsü Mehmet Başer'in cesedi ile olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morguna götürüldü. Bu sırada kazayı haber alarak olay yerine gelen Başer ve Öztürk'ün yakınları ise gözyaşı dökerek sinir krizi geçirdi.
 
Suriyeli çocuğun yaralanmasına neden olan otomobil sürücüsü Serdar Bozkurt'u gözaltına alan polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

DHA