Gaziantep'ten acı haber: 1 şehit

Terör örgütü PKK mensuplarınca Amanos Dağları'nda arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 asker şehit oldu.

Gaziantepten acı haber: 1 şehit
05 Ekim 2015 Pazartesi 11:01 tarihinde eklendi.
HATAY- Osmaniye-Gaziantep üçgenindeki Amanos Dağları'nda arama tarama faaliyeti yürüten askerlere PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanan 25 yaşındaki Er Ufuk Demirel, tedavi için getirildiği Adana'da şehit oldu.
 
Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı timleri, Amanos Dağları'nda yuvalanan terör örgütü PKK'lılara yönelik arama tarama faaliyeti sürdürürken, bugün sabah saat 05.30 sıralarında saldırıya uğradı. Teröristler tarafından açılan ilk ateşte er Ufuk Demirel ağır yaralandı. Ekiplerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma çıktı. Jandarma, sık ormanlık ve sarp kayalıklarla kaplı bölgede kaçan teröristlerin peşine düştü.
 
Ağır yaralan er Ufuk Demirel ise helikopter ile Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan tüm müdahaleye karşın er Demirel, kurtarılamadı.
 
Şehit Jandarma Demirel'in cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Demirel'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'ın Turhal İlçesi'ne gönderilecek.
 
 
TSK: "Osmaniye Hasanbeyli ilçesinde bir gün önce dört adet rüzgar tribününün Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından El Yapımı Patlayıcı ile kullanılamaz hale getirilmesi sonrası başlatılan operasyon esnasında çıkan çatışmada, Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal helikopter ile Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur"

Anadolu Ajansı