Gaziler,asansör olmadığı için derneklerine çıkamıyor

Gaziler Haftası nedeniyle protokol üyelerinin Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin Erzurum şubesini ziyaret etmeleri sırasında bedensel engelli gaziler asansörü olmayan apartmanın 6'ncı katındaki derneğe çıkamadı.

Gaziler,asansör olmadığı için derneklerine çıkamıyor
20 Eylül 2014 Cumartesi 12:09 tarihinde eklendi.
Kutlama programı ilk olarak Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, daire müdürleri ile gazilerle şehit yakınlarının katıldığı törende günün önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, 9'uncu Kolordu Komutanı Şeref Öngay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ve Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Muharip Gazileri, ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Merkez Yakutiye ilçesi Mumcu Caddesi'ndeki 6 katlı apartmanın en üst katında dernekleri olan gaziler protokolü apartmanın giriş kapısında karşıladı. Bedensel engelli gazilerden bazıları, asansörü olmayan apartmanın 6'ncı katına çıkamadığı için aşağıda beklemek zorunda kaldı. 
 
BAŞINIZI AĞRITTIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM
 
Ziyaret sırasında Dernek Başkanı Recep Akgül sorunlarını aktarırken şunları söyledi:
 
"Bugün burada Valimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı görmek isterdik. Valimiz yardımcısını gönderirken belediyeden kimse gelmedi. Dönemin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli, Ticaret ve Sanayi Odası'na ait bu büroyu bize tahsis etti. Çaresiz kabul ettik. Ancak asansörü olmayan altıncı kattaki derneğe sağlam olan bile zor çıkıyor. Bedensel engelliler ve yaşlı gazilerle şehit yakınları gelemiyor. Bazı arkadaşlarımız aşağıda kaldı. Onların da yanımızda olmasını istiyoruz. 9 yıldır bu isteğimizi her gaziler haftasında dile getiriyoruz ama kimse yardım elini uzatmıyor. Sizden tek isteğimiz bize uygun bir mekanın tahsis edilmesidir. Engelli üyelerimiz kışın evlerinden dışarı çıkamıyor. Derneğimiz olursa gelip burada zaman geçirirler. Başınızı ağrıttığım özür dilerim."
 
KORGENERAL ÖNGAY: SİZLER BİZİM BAŞIMIZIN TACISINIZ
 
Başkan Akgül'ü dinleyen Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, "Böyle bir sorununuz olduğunu bilmiyordum. Ben derneğe ilk kez geliyorum. Bugüne kadar bu meselenin çözülmemesine şaşırıyorum. Konu ile ilgili görüşmeler yapacağım. Umarım kısa sürede çözüm buluruz" dedi.
 
Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay da, "Anlattıklarınızla başımız ağrımadı. Sizler bizim başımızın tacısınız. Bizlerin üzüntüsü, sizlerin üzüntüsüne çare bulamamak. Büyükşehir Belediye Başkanı göreve yeni başladı ona da biraz zaman verin" diye konuştu.
 
Dernek binasındaki kutlama törenlerine katılamadığı için arkadaşlarının aşağı inmesini bekleyen Gazi Hüseyin Tekin, "Şırnak'ta vatani görevimi yaparken geçirdiğim trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Üyesi olduğum derneği görmek nasip olmadı. Gaziler Haftası nedeniyle geldim ama ben ve bazı arkadaşlar yukarı çıkamadık" dedi.
 
Diyarbakır'da 1995 yılında PKK terör örgütünün pususunda yaralanan ve böbreğinin biri karaciğerinin ise yarısı alınan Muhsin Güler, "Altıncı kattaki derneğe çıkmaya nefesim yetmiyor. Protokol ve bazı arkadaşlar çıktı ama biz burada kaldık. Her yıl aynı durumla karşılaşıyoruz. Türkiye'de PKK terör örgütüne en çok şehit veren üçüncü il olan Erzurum'da ne yazık ki uygun bir yer bulamadığımız gibi kimse de yardım etmedi" diye konuştu.