Gaziler’den şehitlik tepkisi

19 Eylül Gaziler Haftası nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen gaziler, terör örgütü ile yapılan pazarlıkların kendilerini rahatsız ettiğini söyledi

Gazilerden şehitlik tepkisi
17 Eylül 2014 Çarşamba 23:23 tarihinde eklendi.

Gazi Koray Gürbüz, “Terör örgütü kimlik kontrolü yapıyor, vergi cezası kesiyor, kendilerine göre mahkeme kuruyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti değil midir? Biz bu topraklarda başka bir hüküm kabul edebilir miyiz? Bir ülkede iki şehitlik varsa o ülke bölünmüştür. Biz bunu kabul etmiyoruz.” dedi.

Gaziler, Kılıçdaroğlu'na yaşadıkları sorunları ve taleplerini iletti. Gaziler, hükümetin kendilerine destek vermediğine dikkat çekerek, sorunların çözümünde yetersiz kalındığını ve teröristlere karşı canlarını ortaya koymalarına rağmen PKK ile müzakerelerin kendilerini rahatsız ettiğine değindi. 1998 yılında Siirt’te teröristlerle girdiği çatışma sonucu vücudunun sol bölümü fonksiyonlarını kaybeden Gazi Koray Gürbüz yaptığı açıklamada, iktidar partisinin, terör örgütüne harcadığı zamanın yüzde 1’ni bile gazi ve şehitlere zaman ayırmadığından yakındı. Gürbüz, “Hiçbir şekilde sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı dile getirmiyorlar. CHP Lideri bizim sıkıntılarımızla ilgili bizi dinledi ve gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi. Bizler bu ülkenin değerleri ve sahipleriyiz. Bizler bedel ödedik. Kimimiz kolunu, bacağını, gözünü, canını kaybetti. Bizim bu ülkede söyleyeceklerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlikten gelen paraların gazi ve şehit ailelerine harcandığına ilişkin çıkan haberlerin de doğru olmadığını kaydeden Gürbüz, şöyle devam etti: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı diyor ki, ‘Biz 2 milyar para topladık. Bunun 30 milyonunu gaziler ve şehit ailelerine harcadık.’ diyor. Bu paranın tamamı biz biliyoruz ki başka amaçlara kullanıldı. Hiçbir şekilde gazilerin ihtiyacı karşılanmıyor. Şu anda çıkan bedelli yasası da bütçe açığının kapatılması için çıkarıldığını düşünüyoruz.”

Terör örgütüne karşı dökülen kanların unutulduğunu ve PKK ile pazarlık yapılmasının Gaziler rahatsız ettiğini kaydeden Gürbüz, “O toprakların bütünlüğü için şehit verildi. Bu toprakların her karışında şehitlerin ve gazilerin kanı var. Bunlar dile getirilmeden, gazilerin hakları dile getirilmeden hiçbir şekilde terör örgütüyle pazarlık yapılmasını istemiyoruz. Şehitlikler açılıyor. Bu şehitlikler, Masum Korkmaz gibi isimlerle açılıyor ama heykeli yıkılıyor. Şehitlikler halen duruyor. O şehitliklere kimse bir şey yapamıyor. Terör örgütü kimlik kontrolü yapıyor, vergi cezası kesiyor, kendilerine göre mahkeme kuruyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti değil midir? Biz bu topraklarda başka bir hüküm kabul edebilir miyiz? Bir ülkede iki şehitlik varsa o ülke bölünmüştür. Biz bunu kabul etmiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Gazi Ali Arman ise bedel ödeyen insanların görüşlerinin alınmasını isteyerek, “Hükümet ilk önce bizle helalleşecek. Terör örgüyle pazarlık yapılıyorsa bizimle helalleşecekler. Bu ülkenin sahipleri biziz. Biz bedel ödemişsek bizlere soracaklar.” dedi. Gazi İsmet Gündoğan da, “Bu ülkenin göz renkleri ayrı olabilir ama gözyaşları aynı.” ifadelerini kullandı.


CİHAN