Gazinocu cinayetinde 3 sanığa ceza

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde gazino işleten 35 yaşındaki İskender Doğan'ı akaryakıt istasyonunda öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Burak Körkılıç, 25 yıl hapse mahkum edildi.

Gazinocu cinayetinde 3 sanığa ceza
12 Şubat 2016 Cuma 18:56 tarihinde eklendi.
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde gazino işleten 35 yaşındaki İskender Doğan'ı akaryakıt istasyonunda öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Burak Körkılıç, 25 yıl hapse mahkum edildi. Cinayete yardım ettikleri iddia edilen 2 sanığa ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl arasında hapis cezası verildi.
 
Aksu İlçesi Isparta yolu üzerindeki Şelale Gazinosu'nda çalışan D.D. adlı kadınla evlenen İskender Doğan, kendisi de Serik İlçesi'nde gazino açtı. Bir süre sonra Doğan'dan boşanan D.D., geçmişte çalıştığı Şelale Gazinosu işletmecisi Serdar Dalmızrak ile evlendi, çiftin bir de çocukları dünyaya geldi. Bu nedenle iki gazino işletmecisi arasında husumet başladı.
 
İskender Doğan, 17 Ocak 2015 gecesi gazinosunda çalışan çoğunluğu kadınlardan oluşan personelini evlerine bırakmak için minibüsüne bindirip Antalya'ya doğru hareket etti. Yolda kadınların ihtiyaç için mola verilmesini istemesi üzerine İskender Doğan, minibüsünü Altınova kavşağındaki akaryakıt istasyonunda durdurdu. İstasyonda, Şelale Gazinosu personelini taşıyan servis aracı da vardı. Aracından inen Doğan, Serdar Dalmızrak'ın kuzeni Burak Körkılıç tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olaydan sonra servisle kaçan Burak Körkılıç hakkında cinayetten, Serdar Dalmızrak hakkında azmettirmekten, gazino çalışanı Baki Altıntop hakkında ise cinayete yardım etmek suçundan dava açıldı.
 
Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın 9'uncu duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya katılan tutuklu sanıklar Serdar Dalmızrak ile Baki Altıntop, suçlamaları kabul etmedi. Cinayetle ilgileri olmadığını savunan iki sanık, beraatlarını istedi.
 
'KİMSEDEN YARDIM ALMADIM'
 
Tutuklu sanık Burak Körkılıç ise İskender Doğan'ı öldürdüğünü, kimsenin kendisini azmettirmediğini söyledi. Kimseden yardım da almadığını belirten Burak Körkılıç, olaydan dolayı üzgün olduğunu belirtti.
 
Yargılama sonunda mahkeme, Burak Körkılıç'ı kasten öldürme suçundan önce ömür boyu hapse mahkum etti, ardından takdir indirimiyle cezayı 25 yıla düşürdü. Körkılıç'ın ruhsatsız silah kullanmaktan da 10 ay hapsine karar veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
 
Cinayeti azmettirmekten yargılanan Burak Körkılıç'ın dayısı Serdar Dalmızrak'ın eylemini 'cinayete yardım' suçu kapsamında değerlendiren mahkeme, sanığın 12 yıl hapsine karar verdi. Mahkeme, olay sırasında Burak Körkılıç'ın yanında bulunan Baki Altıntop'u da 'cinayete yardım' suçundan 8 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Altıntop'a hakaret suçundan da 1800 lira adli para cezası veren mahkeme, bu cezayla ilgili hükmün açıklanmasını geri bıraktı.