Gazze'de Türkçe eğitimi

Gazze'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) finanse ettiği Türkçe dil kursu törenle açıldı.

25 Aralık 2012 Salı 21:57 tarihinde eklendi.

 

TİKA Filistin Koordinatörü Kürşat Muhammed, törende, dil kursunu açmaktaki hedeflerinin Filistin ile Türk halkları arasındaki ilişkileri güçlendirmek olduğunu ifade ederek, ''Türkiye, Filistin halkının yanında yer almayı kendisine bir borç bilmektedir. Türkiye ile Filistin birbirinden uzak değil. Türkçe'nin öğretilmesi, iki halk arasındaki yakınlığı ve ilişkileri güçlendirecektir'' dedi. 
 
Muhammed, birçok Türk vatandaşının Arapça öğrenmeye çalıştığını ve bu durumun her iki halkın arasındaki tarihi kardeşlik bağlarını güçlendireceğine değinerek, ''Ben de Ramallah'ta Arapça öğrenmeye çalışıyorum ve bir dahaki sefere sizinle Arapça konuşmayı temenni ediyorum'' ifadesini kullandı. 
 
Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki de Türkiye'nin Gazze halkına sağladığı destekten övgüyle söz ederek, dil kursunun tam anlamıyla bir kültür merkezine dönüşmesini temenni ettiklerini belirtti. 
 
Mekki, söz konusu kursun, tarihin derinliklerinden geldiğini ve Türkiye ile Filistin arasındaki sıcak ilişkiyi ortaya koyduğunu kaydetti.