Gazze'deki yaralılar Türkiye'ye getirildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 3 Filistinli, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Gazzedeki yaralılar Türkiyeye getirildi
04 Aralık 2012 Salı 18:51 tarihinde eklendi.

 

Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirilen yaralılar, ambulanslarla hastanenin acil servisine sevk edildi.
 
Mona al Shawwa, Nima Musleh ve Abdal Salam Albasyouni adlı yaralılar, acil servisteki kontrollerin ardından hasta odalarına alındı.
 
Yaralılar ile Esenboğa Havalimanı'ndan hastaneye giden Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, bu kişilerin sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralıların sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, ''20 Kasım'da Gazze'deki İsrail saldırısı sonucu yaralanan insanlar, bu arkadaşlarımız, kronik hastalar. İlk tedavileri orada yapılmış. Kiminin belden aşağısında sıkıntı var. Birinin derin yaraları var yeniden ameliyat olması lazım. Ancak sağlık durumlarıyla ilgili herhangi bir risk söz konusu değil'' dedi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla yaralıları Türkiye'ye getirdiklerini ifade eden Kafkas, şöyle konuştu:
 
''Başil el Shawwa, Gazze'deki saldırıda kızını kaybetmiş. Bu sırada hastaneyi ziyaret eden Davutoğlu ile karşılaşmışlar. Davutoğlu, Shawwa'ya sarılıp onu teselli etmiş. Genç kız, yeni aldığı bir elbiseyi ailesine gösterirken saldırı gerçekleşmiş. Saldırıda Başil el Shawwa'nın eşi Mona al Shawwa de yaralanmış.
 
Şehidimiz için yapabileceğimiz herhangi bir şey yoktu. Biz de Sayın Bakanımızın talimatıyla yaralı anneyi Türkiye'ye getirdik. Mona ile aynı durumda olan iki yaralıyı daha ülkemize getirdik. Umarım bu, Filistin'den getirdiğimiz son yaralılarımız olur. Şehitlerimiz de son şehitler olur. Biz bakanlık olarak Filistinli yaralılar için elimizden geleni yaptık. Tüm imkanlarımızı kullandık.'' 
 
Kafkas, Mona al Shawwa'nın ayağında doku kayıplı açık yara bulunduğunu, diğerlerin bellerinde sinir sistemini de etkileyen yaralar bulunduğunu belirterek, tedavi ve rehabilitasyon sürecinin uzun sürebileceğini kaydetti.