Gazze'ye gemiyle mi gidecek?

Başbakan Erdoğan'ın Gazze'ye Türk donanmasına ait bir gemiyle gitmek istediği iddia edildi

Gazzeye gemiyle mi gidecek?
29 Haziran 2013 Cumartesi 09:42 tarihinde eklendi.
Erdoğan Türk donanmasına ait bir gemiyle uluslararası sulardan Gazze’ye gidecek. Mavi Marmara’da ölen Türkler’i bir kez daha dünyaya hatırlatacak. Bu iddia Gazze’nin resmi haber ajansı El Ray'in...
 
Vatan'ın haberine göre Filistin’de Mavi Marmara ve One Minute olaylarından sonra bir halk kahramanı olarak görülen, Hamas Başbakanı Haniye’nin bile torununa ismini verdiği Başbakan Erdoğan, Gazze ziyareti için önceki gün, ‘Her an bir sürpriz yapabiliriz’ demişti. Bu haberin ardından Hamaslı yetkililer Erdoğan’ın 5 Temmuz’da Gazze’ye geleceğini duyurdu. Ancak bu açıklama dün Başbakan’ın danışmanları tarafından yalanladı.
 
DEMİR ATIP HELİKOPTERLİ DEVAM
 
Ancak Hamas’ın 2012’de kurduğu Gazze’nin resmi haber ajansı El Ray Türk diplomat ve gazetecilerden oluşan bir heyetin, Gazze ziyaretine hazırlık için iki gündür bölgede olduğunu duyurdu. 18 kişilik heyetin iki diplomat ve 16 medya mensubundan oluştuğunu yazdı.
 
Aynı ajansın bir başka haberinde ise Başbakan’ın Gazze’ye gemiyle geleceği bir Türk diplomatik kaynağa dayandırılarak aktarıldı. İsmini vermeyen Türk kaynak Erdoğan’ın Mavi Marmara olayını bir kez daha dünyaya hatırlatmak için İsrail’in deniz ablukası altında olan Gazze’ye Türk donanmasına ait bir gemiyle gitmek istediğini belirtti. Buna göre Başbakan’ın seyahat edeceği gemi, Akdeniz’in uluslararası sularında ilerleyip Gazze açıklarında demir atacak. Ardından Erdoğan helikopterle Gazze’deki Ensar güvenlik alanına geçecek.
 
9 TÜRK ÖLMÜŞTÜ
 
Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine 30 Mayıs 2010’da İsrail operasyon yapmıştı. Saldırıda, 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. İsrail, 3 yıl sonra Türkiye’den resmi özür diledi ve tazminat ödemeyi kabul etti.
 
GİDECEĞİZ AMA TARİH BELLİ DEĞİL
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Gazze ve Filistin ziyaretine ilişkin henüz herhangi bir tarih tespit edilmediğini söyledi: “Tarih üzerinde spekülasyon yapmamak lazım. Fakat Gazze ziyareti, sadece Gazze değil, Filistin ziyareti de Başbakanımızın gündeminde ve en kısa ve en doğru zamanda, inşallah bu ziyaret gerçekleşecek.”
 
Başbakan’ın Başdanışmanı İbrahim Kalın da, twitter hesabından tarihin henüz netleşmediğini duyurdu: Kalın takipçilerine İngilizce ve Türkçe olarak yolladığı “Başbakanımızın Gazze ve Batı Şeria’yı içeren Filistin ziyareti olacak ama tarih henüz belirlenmedi. Kesinleştiğinde kamuoyuna duyurulacak.”

Vatan Gazetesi