GDO'lu pirinç soruşturmasında 6 kişi serbest

Mersin Limanı üzerinden Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) pirinç ithal edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 7 kişiden 6'sı, üst mahkemeye yapılan itiraz sonrası serbest bırakıldı.

18 Nisan 2013 Perşembe 21:17 tarihinde eklendi.

 

 
ABD'den ithal edilen ve Mersin Limanı'na getirilen 23 bin tonluk pirinçte GDO saptandığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 9 Nisan tarihinde adliyeye sevk edilen 3 firmanın yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olayla ilgili olarak Göze Tarım A.Ş.'nin yöneticileri Bayram Fettanoğlu kardeşi Fuat Fettanoğlu ve yeğenleri Sezgin Fettanoğlu, avukatları tarafından, Tarım İl Müdürlüğü'nden son olarak alınan ve 'GDO bulunmadığına' dair rapora istinaden yaptığı 'tutuklamaya itiraz' başvurusu üzerine dün serbest bırakılmıştı. Mersin 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından şahıslar, dün akşam saatlerinde tutuklu bulundukları Mersin Cezaevi'nden salıverildi.

Bugün de diğer 2 firmanın avukatlarının yaptığı itirazı değerlendiren Mersin 17inci Sulh Ceza Mahkemesi ile 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Tat Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin M. ile kardeşi Nasip M. ve Tiryaki Bakliyat'ın sahibi Ahmet T.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkemenin kararı üzerine şüpheliler, 'yurt dışına çıkış yasağı' konularak tutuklu bulundukları Mersin Cezaevi'nden salıverildi. Soruşturma kapsamında halen Tat Bakliyat'ın gümrük işlerinden sorumlu çalışanı Ali S.'nin tutukluluk halinin devam ettiği öğrenildi.

DHA