Gebze'de motorin zamları protesto edildi

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaklaşık bin kamyoncu, kontak kapatarak artan motorin fiyatlarını protesto etti.

Gebzede motorin zamları protesto edildi
13 Ocak 2014 Pazartesi 18:54 tarihinde eklendi.
Marmara Nakliyeciler Garajı'nda biraraya gelen kamyonculardan bazılarının ellerine aldıkları ayakkabı kutularını salladıkları görüldü.
 
Son dönemlerde artan motorin fiyatları ve hükümetin nakliye konusunda yaptığı düzenlemeler kamyoncuların tepkisine yolaçtı. Gebze'de bulunan ve bölgenin en büyük nakliyatçılar garajı alan Marmara Nakliyatçılar Garajı'nda toplanan yaklaşık 1000 kamyon sahibi ve şoför kontak kapatırken, artan mazot fiyatları nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini söyledi.
 
Birçok nakliyat firmasının iş yapamadığı için kapısına kilit vurduğunu ifade eden kamyoncu esnafı, protesto sırasında sık sık hakamüt aleyhine sloganlar atarken bazılarının ellerindeki ayakkabı kutularını salladığı görüldü.
 
Protestoların büyümesi üzerine Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz ve Gebze Şoförler Odası Başkanı İsmail Bülbül olay yerine gelerek kamyoncuları ikna etmeye çalıştı. Oda Başkanı İsmail Bülbül konuşma yaparak, kamyoncuların sıkıntılarını bildiğini durumu Ankara'ya ileteceğini ifade etti. Ancak bu konuşma da kamyoncuları yatıştırmadı.
 
Kamyoncular, lojistik sektöründe çalışan firmalara 2.5 TL'den motorin verildiğini, kendilerine de bu fiyatın uylgulanmasını talep etti. C2 belgesiyle yurt dışına çalışan kamyoncuların yurtiçinde de taşımacılık yapmalarına sitem eden kamyoncular, "Devlet bize K1 belgesi veriyor. 'Bu belgeyle ancak yurt içinde taşımacılık yapabilirsin' diyor. C2 belgesi olana da 'yurt dışında taşımacılık yaparsın' diyor. Ancak C2 belgesi olan yurt içinde de taşımacılık yapıyor. O zaman biz de K1 belgesiyle yurt dışında taşımacılık yapmak istiyoruz" dedi.
 
Kamyoncuların tepki gönderdiği bir diğer konu ise Marmara Kamyoncular Garajı'na girişte ödedikleri 10 TL'lik giriş bedeli oldu. Kamyoncular ödedikleri gecelik 10 lirayı yüksek bularak bu rakamın 5 TL'ye inmesini talep etti.
 
Güvenlik güçlerinin önlemi altında 3 saatten fazla süren eyleme katılan kamyoncular, seslerine kulak verilmemesi halinde D-100 karayolunu kapatacaklarını söyledi.

DHA