"Geçmişin üzerine sünger çekiyoruz"

Ahmet Türk, 'çözüm süreci' ile yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "Geçmişin üzerine sünger çekiyoruz. Yeni bir dönemin başlangıcı olan sürece herkesi destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

Geçmişin üzerine sünger çekiyoruz
02 Haziran 2013 Pazar 17:56 tarihinde eklendi.
DTK Genel Başkanı ve Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, 'çözüm süreci' ile yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "Geçmişin üzerine sünger çekiyoruz. Yeni bir dönemin başlangıcı olan sürece herkesi destek olmaya çağırıyoruz" dedi.
 
Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk beraberinde BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile birlikte, Siverek'in Çıkrık Köyü'nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlikte kalabalığa hitap eden Ahmet Türk, çözüm sürecinin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğuna vurgu yaparak herkesin sürece destek olmasını istedi.
 
PKK'nın sözde renklerini simgeleyen bezler ile Abdullah Öcalan posterlerinin açıldığı kalabalığa konuşan Ahmet Türk, geçmişte hatalar yapıldığını ve ağır bedeller ödenerek bugüne gelindiğini ifade edip, korucuların sürece destek vermesini isteyerek unları söyledi:
 
"Yılların acıları ve ağır bedelleri ile bu güne geldik. Geçmişte bazı yanlışlıklar yapıldı ve yapılan yanlışlardan dolayı insanlarımızı yitirdik. Eline silah alan insanlarımız oldu, bugün bu insanlarımız da kardeşimiz olarak biliyoruz ve kardeşimiz kalacaklar. Biz buradan tüm korucu kardeşlerimizden bu sürece destek vermesini, halkı ile buluşmasını istiyoruz: Biz onlara açığız. Biz geçmişin üzerine sünger çekerek yeni bir sayfa açıyoruz ve bugüne yeni dönem olarak ilan ediyoruz. Bütün korucu kardeşlerimize çağrı yapıyoruz; gelin halkınızı anlayın, mücadelesine katkı sunun. Yine bütün kanaat önderleri, sivil toplum örgütlerinden de sürece destek vermelerini istiyoruz."
 
Yapılan konuşmaların ardından Ahmet Türk beraberindeki milletvekilleri ve kalabalık ile birlikte kıl çadırda birlikte yemek yedi.

DHA