Geçmişini Google Earth’le buldu

Hindistan’da kardeşiyle oyun oynarken kaybolan çocuk Google Earth taramaları sonucunda 25 yıl sonra ailesine yeniden kavuştu.

Geçmişini Google Earthle buldu
17 Nisan 2012 Salı 15:27 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.

 

Hindistan’ın Bengal kentinde yaşayan Saroo Brierly tren istasyonunda oyun oynarken kayboldu. Ailesinin bütün aramalarına rağmen izine rastlanmayan Brierly 25 yıl sonra Google Earth üzerinden yaptığı taramalar sonucunda ailesine kavuştu.
 
5 yaşındayken kaybolan ve Calcutta şehrinin en fakir bölgelerinde uzun süre sokakta uyuyan Brierly sonunda bir yetimhanede kalmaya başladı. Avustralyalı bir ailenin kendisini evlat edinmesiyle ülke değiştiren Brierly’nin aile özlemi hiç dinmedi.
 
Bugün 30 yaşında olan Brierly çocukluk anılarından hatırladığı yer isimleriyle Google Earth üzerinden tarama yapmaya başladı. Sonuçta tarama kriterlerini en aza indirerek ailesinin yerini buldu.
 
Ailesi 25 yıl sonra eve dönen oğullarını görmenin mutluluğunu yaşarken Brierly’nin erkek kardeşi duygularını şu sözlerle anlattı: “Onu görmenin mutluluğu kelimelerle anlatılamaz. Annemizin tek dileği ölmeden önce onu son bir kez görebilmekti.”

NTV