Gediz Üniversitesi’nde üç gençten ikisine kesintisiz burs

Gediz Üniversitesi, burs uygulamasında çıtayı her sene biraz daha yukarıya taşıyor. Lisans programlarında öğrenim bursu oranı yüzde 54’ten 69’a çıkarıldı.

Gediz Üniversitesinde üç gençten ikisine kesintisiz burs
08 Temmuz 2013 Pazartesi 10:30 tarihinde eklendi.

Böylece her üç öğrenciden ikisi, burslu öğrenim imkanı bulacak. Ayrıca bazı bölümlerdeki öğrencilerin hepsi burslu olacak. Üstelik başarısızlık halinde destek kesilmeyecek. Ayrıca ücretli olarak Gediz’i kazananlar da istenen not ortalamasını yakalamaları halinde burslu öğrenci statüsüne kavuşacak.

Gediz Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, daha önce her iki öğrenciden birine burs verdiklerini, üniversitenin gücüne güç kattıkça bursluluk oranını da artıracağını söyledi. Amaçlarının hem akademik kaliteyi hem de eğitim kalitesini arttırmak, başarıyı ödüllendirmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğunu dile getiren Rektör Çevik, “Başarıyı teşvik ederek, geleceğe yatırım yapıyoruz. Her şey daha güzel, daha aydınlık yarınlar için. Gediz Üniversitesi, her alanda öncü olma, eğitimde farka imza atma hedefiyle kuruldu. Burs imkanlarımızı her yıl daha da zenginleştirmemizin ardında da bu amaç yatıyor. Ülkemize en değerli katkıyı eğitimle sağlayabiliriz. Önemli olan gençliği kazanmak, bu da onlara güvenerek ve şans vererek gerçekleştirilebilir.” dedi,

Gediz Üniversitesi, bütün bölümlerinde bursluluğu arttırdı, bazılarında ise destek oranı yüzde 100’ü buldu. Ekonomi, İşletme (Leeds Metropolitan Üniversitesi çift diploma), Uluslararası İlişkiler (Leeds Metropolitan Üniversitesi çift diploma), Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İç Mimarlık, Hemşirelik ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerindeki öğrencilerin tamamı yüzde 100, yüzde 50 veya yüzde 25’lik dilimlerde olmak üzere burslu öğrenim görecek.


CİHAN