Gekas, Akhisar’ın ilacı oldu

Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig'de çıktığında, "Çıktığı gibi düşer" görüşüne sahip olanları yanılttı

14 Mayıs 2013 Salı 15:20 tarihinde eklendi.

Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig'de çıktığında, "Çıktığı gibi düşer" görüşüne sahip olanları yanılttı. Ezber bozan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun mütevazi takımı Akhisarspor'a Süper Lig'in ilk yarısında küme düştü gözüyle bakılıyordu ancak ikinci yarıda yakaladığı müthiş çıkışla bütün dikkatleri üzerine çekti. Bu başarıda Yunan gölcüsü Gekas'ın büyük payı oldu. Levante'den bonservis bedeli olmadan sezon ortasında transfer edilen Yunan forvet, forma giydiği 14 maçta 12. golüne ulaştı. Akhisarspor ikinci yarıda müthiş bir direnişe imza atarken Gekas’ın bu başarıda katkısı çok büyük. Ege temsilcisi, Gekas'ın gol attığı 10. müsabakada 17. galibiyetine ulaşırken diğer üç maçta iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Gekas, attığı 12 golle Akhisarspor'u lige tutunduran 24 puanın mimarı oldu.

Teknik Direktör Hamzaoğlu’nun öğrencileri, 15 puanla biten ilk yarının ardından bütün futbol otoritelerinin ligden düşme favorisiydi ancak Yeşil-Siyahlı takım, ikinci yarıda bütün Türkiye’yi şaşırtan bir performansa imza attı. Geride kalan 16 maçtan 24 puan çıkararak ligde kalma yolunda çok büyük mesafe kaydetti. Mersin İdmanyurdu karşısında zorlanmasına rağmen 1-0’la gülen Akhisar, son hafta ligden düşmesi kesinleşen Orduspor’dan puan alması durumunda Süper Lig’de yeni sezonu garantileyecek. Bu rüya dönüşün bir de Yunan kahramanı var, Teofanis Gekas. Devre arasında takıma katılan Yunan golcü, sezonun tartışmasız yıldızı. Türk futbolseverlerle 2011/2012 sezonunda Samsunspor formasıyla tanışan ve 11 maçta sekiz gole imza atarak Kırmızı-Beyazlı takımın ligde kalması için büyük mücadele veren Gekas, bu kez savaşı kazanmaya çok yakın. 33 yaşındaki golcü, Akhisar formasıyla çıktığı 14 maçta 12 gole imza atarak destansı direnişin başrol oyuncusu oldu. Mersin İdmanyurdu maçında tribünler tırnaklarını yemeye başlarken de sahne alan isimdi. Maçın 88. dakikasında bütün savunmanın üzerine çıkarak vurduğu kafa, Manisa’nın güzel ilçesine bir bayram daha yaşattı.

Orduspor maçında lazım olan puan için Akhisar’ın yine en büyük kozu olacak Yunan golcünün performansı, onu birçok takımın transfer listesine de soktu ancak Hamzaoğlu’yla kusursuz bir ilişkisi olan ve ilçede kahraman haline gelen Gekas’ın, gelecek yıl da Akhisar’da kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sezonun bitimine bir hafta kala Mersin galibiyetiyle puanını 39'a yükselten ve 14. sıraya çıkan Ege temsilcisi, son haftaya avantajlı girdi. Düşme hattındaki İstanbul Büşükyehir Belediyespor'un 3, Kardemir Karabük'ün 2 puan önünde yer alan Akhisarspor, son hafta deplasmanda, lige daha önce veda eden Orduspor ile karşılaşacak. Beraberlik veya galibiyet halinde diğer sonuçlara bakılmaksızın ligde kalacak olan Ege temsilcisinin mağlup olması durumunda Büşükşehir ve Karabükspor'un maçlarındaki sonuçlar önem kazanacak. Mağlup olması ve diğer iki takımın kazanması halinde Akhisarspor lige veda edecek. Büyükşehir Belediyespor'un Kasımpaşa'yı misafir edeceği son haftada, Kardemir Karabükspor ise Fenerbahçe'yi ağırlayacak.


CİHAN