Geleceğin kişisel helikopteri 'E-volo'

'E-volo', 16 pervaneden oluşan ve bir kumanda yardımıyla kontrolü sağlanan dünyanın ilk prototip hava taşıma aracı.

Geleceğin kişisel helikopteri E-volo
04 Kasım 2011 Cuma 18:45 tarihinde eklendi, 8.395 kez okundu.

 

Fizikçi Thomas Senkel, programcı Stephan Wolf ve tasarımcı Philipp Halisch, Alexander Zosel gibi Alman profesyonellerden oluşan bir takım, bu helikopterin ilk örneğini hayata geçirdiler. Onların bu aracı ortaya koymalarının nedeni hava fotoğrafçılığı ve kısa mesafe yolculuklar için kullanılabilmesi.
 
Aracın manevraları basit bir kumanda yardımıyla kullanan tarafından kontrol edilirken, yükseklik ve denge gibi ayarlar bilgisayar tarafından yapılıyor. Tasarımcılar insansız uçuş sağlamak için GPS ve engel algılama sistemlerinin araca entegre olabileceğini de hatırlatıyor.
 
 
Helikopter diyebileceğimiz bu aracın on altı motorunun her birinde onarımı kolaylaştırmak adına dışardan satın alınmış piller kullanılmakta.
 
Aracın dört motoru arıza yapsa bile 'E-volo' güvenli bir şekilde yere indirilebiliyor. Bununla birlikte araç, güvenlik paraşütüyle de korunuyor.
 
Şimdilik 'E-volo' 20 dakikalık uçuşlar gerçekleştiriyor fakat mühendisler, farklı bir gaz sistemi veya pillerin güçlendirilmesiyle bu uçuşların bir saatin üstüne çıkabileceği düşünüyor.

Objektif Haber