"Geleceğin yıldızları Türkiye'yi unutmayacak"

FIFA U20 Dünya Kupası'nın kura çekimini Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve eski milli oyuncular Hakan Şükür ile Rüştü Reçber gerçekleştirecek.

Geleceğin yıldızları Türkiyeyi unutmayacak
21 Mart 2013 Perşembe 19:34 tarihinde eklendi.

 

The Grand Tarabya Hotel'de 25 Mart günü saat 19.00'da başlayacak kura çekiminde, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye yardımcı olacak ünlü isimlerin turnuva hakkındaki görüşleri ise şöyle: 
 
FATİH TERİM: "GELECEĞİN YILDIZLARI TÜRKİYE'Yİ HİÇ UNUTAMAYACAK" 
 
"U-20 yaş grubu altyapı eğitimi almış, profesyonel seviyede yarışmaya doğru giden adayların en önemli köprüsüdür. Bu köprüden başarı ile geçtikten sonra sporcular kendilerini profesyonel hayatta görecek ve o acımasız hayatın şartlarına uyum sağlamaya çalışacaklar. Ancak profesyonelliğin ağır yükü ile yüz yüze gelene kadar bu değerli sporcular özenle korunmalı ve desteklenmelidir. 
 
Bu seviyeden sonra artık sporcular, kendi ayakları üzerinde yükselecekleri bir platforma geçecekler. Artık, hayatın ve futbolun onlara öğreteceği her şeyi birbiri ile harmanlayarak ya çok büyük bir oyuncu olacaklar ya da daha başka seviyelere ve noktalara gidecek bir kariyere sahip olacaklar. Bu şampiyona sayesinde 24 takımdan 500'ün üzerinde yetenekli oyuncunun aynı organizasyonda yer alacak olması ve bu şampiyonanın ülkemizde gerçekleşmesi tüm futbolseverlere dayanılmaz bir futbol güzelliği yasama imkanı sağlayacağı inancındayım.

Dünyanın önde gelen kulüplerin temsilcilerinin, menajerlerin, antrenörlerin, futbol adamlarının, ve tabii ki basının gözü önünde ve takibinde belki de bundan sonraki birkaç yılın ya da 10 yılların dünya çapındaki oyuncularını seyredeceğiz. Belki de bazıları burada parlayacak, bazıları ise Türkiye'yi hiç unutamayacaklar. Çünkü burası onların hayatındaki en büyük değişikliği yapacakları, ya da bu değişikliğe şahitlik edecekleri yer olacak. 
 
Bu ülkenin bunu yapabileceğini, hepimizin hazır olduğunu, bu organizasyonda hizmetin sadece futbola değil kendi ülkemize de olduğunun bilinciyle tüm ülkelere başarılar diliyorum. Saygının, güzelliklerin ve yüksek performansın hep önde olduğu bir kupa olmasını temenni ediyorum."
 
MUSTAFA DENİZLİ: "TÜRKİYE BU ORGANİZASYONDAN YÜZ AKIYLA ÇIKACAK" 
 
"Dünyanın sayılı spor organizasyonlarından biri olarak kabul edilen FIFA U-20 Dünya Kupası'nın, hem ülke futboluna hem de dünya futboluna yeni yıldızlar kazandıracağına eminim. 
 
Türkiye'nin yetiştirdiği teknik adamlar olarak bizler de, bu turnuvada üzerimize düşen görevleri harfiyen yerine getirmek için çalışmalarımızı başlattık. 
 
Bu zorlu görevi üstlenen Futbol Federasyonumuza, bizlerle birlikte tüm halkımızın da büyük destek vereceğine ve turnuva için dünyanın dört bir yanından gelecek olan sporcu ve taraftarlara büyük bir misafirperverlikle kucak açacaklarına olan inancım tamdır.
 
Ülkemizin bu onurlu sınavdan yüz akıyla çıkarak, bundan sonra düzenlenecek olan benzer organizasyonlara yeniden ev sahipliği yapabileceğine eminim." 
 
HAKAN ŞÜKÜR: "FIFA U20 DÜNYA KUPASI FUTBOL İÇİN BİR ŞANS" 
 
"'Futbol sadece futbol değildir' söyleminin aksine, biz 'futbol sadece futboldur' diyemediğimiz sürece Fair-Play'den bahsedemeyiz. Bu yüzden FIFA U20 Dünya Kupası, futbol için bir şanstır. Genç sporculara, spor ahlakını ama en önemlisi vicdanlı olmayı aşılayabilirsek, geleceğin futbolunu kurtarmış; şiddetin ve şikenin de önünü kesmiş oluruz.
 
Türkiye'nin FIFA U20 Dünya Kupası'nı organize etmesi büyük bir onur ve mutluluk kaynağı. Geleceğin futbol yıldızlarının ortaya çıkacağı bu şampiyonanın ülkemizde gerçekleşmesi için desteklerini esirgeyemeyen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e, Türkiye Futbol Federasyonu'na ve T.C. Spor Bakanlığı'na milletim adına teşekkür ederim." 
 
RÜŞTÜ REÇBER: "ÜLKEMİZİN TANITIMI AÇISINDAN HERKESE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"
 
"FIFA U20 Dünya Kupası ülkemiz adına ileriye donuk büyük organizasyonlar için çok önemli bir adım teşkil etmekte. İleride bir Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası düzenleyebilmemiz için ülke olarak vermemiz gereken önemli bir sınavla karşı karşıyayız. FIFA U20 Dünya Kupası, aynı zamanda da ülkemizde şu ana kadar düzenlenen en büyük futbol organizasyonu.

Dünya futbolunun da parlayan yıldızlarının birçoğu bu yaş gurubundaki şampiyonalardan çıkmıştır. Bizler, bu turnuvada hem geleceğin yıldızlarını izleme fırsatı bulacağız, hem de ülkemizde futbola ne kadar değer verildiğini tüm dünyaya gösterme çabası içerisinde olacağız. Şampiyona, ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli olduğundan halkımıza büyük görev düşmekte. U20 Milli Takımızın da bu şampiyonada Türk futbolunu en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancım tam. Biz de kendilerini bir an olsun yalnız bırakmayacağız." 

DHA